2-3:lle

RAPEAA TOFUA TAHINI-SRIRACHAKASTIKKEELLA

Rapeaa tofua ja suolaisen makeaa, sopivasti potkivaa tahini-srirachakastiketta nuudeleiden kera, OMG! Tätä reseptiä ei kannata vilkaista yhtään nälkäisenä, tai joutuu välittömästi kokkihommiin. Toisaalta se ei haittaa (jos kaikki ainekset löytyy kaapista), koska annos valmistuu todella vaivatta.

Näitä tarvitset

Paahdettu rapea tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)

3rkl

öljyä paistamiseen (esim. seesamiöljy)

Tahini-srirachakastike

4rkl

tahinia (esim. BABA)

2rkl

chilikastiketta (esim. sriracha)

1rkl

juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)

1rkl

riisiviinietikka esim. mirin

1rkl

soijakastiketta

1iso

valkosipulinkynsi raastettuna

1rkl

tuoretta inkivääriä raastettuna

4rkl

vettä

suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi:

riisinuudeleita henkilömäärän mukaan

1prk

hummusta (esim.BABA)

sitruunalla marinoitua lehtikaalia tai salaattia

2-3rkl

sitruunamehua

korianteria tai ruohosipulia silputtuna

1rkl

seesamisiemeniä

Näin valmistat

Valmista kastike: sekoita keskenään kaikki kastikeen ainekset vettä lukuunottamatta. Lisää seuraavaksi 3-4 rkl vettä ja sekoita. Mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisää vielä 1 rkl vettä.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.

Esivalmistele salaatti: pese ja revi lehtikaali sopiviksi paloiksi, purista 2-3 rkl sitruunamehua sekaan ja sekoita hyvin. Mausta vielä muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja suolaa myllystä.

Valmista pannumarinoitu tofu: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele tofu käsin pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada valmis tahinikastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes kastike on imeytynyt tofupaloihin.

Kokoa annos: aloita hummuksella ja ”voitele” kulhon toiseen reunaan 2 rkl hummusta. Lisää keitetyt riisinuudelit kulhon pohjalle ja viereen marinoitu lehtikaali. Kaada annoksen päälle valmistamaasi tahini-srirachakastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Arvostelut

    Arvostelu