RAPEAA TOFUA TAHINI-SRIRACHAKASTIKKEELLA

(1)
2-3:lle
Rapeaa tofua ja suolaisen makeaa, sopivasti potkivaa tahini-srirachakastiketta nuudeleiden kera, OMG! Tätä reseptiä ei kannata vilkaista yhtään nälkäisenä, tai joutuu välittömästi kokkihommiin. Toisaalta se ei haittaa (jos kaikki ainekset löytyy kaapista), koska annos valmistuu todella vaivatta.
paras kastike rapea tofu
rapea tofu tahini sriracha nuudelit
rapea tofu kastike sriracha tahini

Ainesosat

Paahdettu rapea tofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
3 rkl öljyä paistamiseen (esim. seesamiöljy)
Tahini-srirachakastike
4 rkl tahinia (esim. BABA)
2 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
1 rkl juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)
1 rkl riisiviinietikka esim. mirin
1 rkl soijakastiketta
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 rkl vettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
riisinuudeleita henkilömäärän mukaan
1 prk hummusta (esim.BABA)
sitruunalla marinoitua lehtikaalia tai salaattia
2-3 rkl sitruunamehua
korianteria tai ruohosipulia silputtuna
1 rkl seesamisiemeniä

Näin valmistat

Valmista kastike: sekoita keskenään kaikki kastikeen ainekset vettä lukuunottamatta. Lisää seuraavaksi 3-4 rkl vettä ja sekoita. Mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisää vielä 1 rkl vettä.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.

Esivalmistele salaatti: pese ja revi lehtikaali sopiviksi paloiksi, purista 2-3 rkl sitruunamehua sekaan ja sekoita hyvin. Mausta vielä muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja suolaa myllystä.

Valmista pannumarinoitu tofu: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele tofu käsin pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista.

Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada valmis tahinikastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes kastike on imeytynyt tofupaloihin.

Kokoa annos: aloita hummuksella ja ”voitele” kulhon toiseen reunaan 2 rkl hummusta. Lisää keitetyt riisinuudelit kulhon pohjalle ja viereen marinoitu lehtikaali. Kaada annoksen päälle valmistamaasi tahini-srirachakastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme