Ainesosat

Paahdettu rapea tofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
  • 3 rkl öljyä paistamiseen (esim. seesamiöljy)
Tahini-srirachakastike
  • 4 rkl tahinia (esim. BABA)
  • 2 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
  • 1 rkl juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)
  • 1 rkl riisiviinietikka esim. mirin
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 rkl vettä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • riisinuudeleita henkilömäärän mukaan
  • 1 prk hummusta (esim.BABA)
  • sitruunalla marinoitua lehtikaalia tai salaattia
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • korianteria tai ruohosipulia silputtuna
  • 1 rkl seesamisiemeniä

RAPEAA TOFUA TAHINI-SRIRACHAKASTIKKEELLA ohje

  • Valmista kastike: sekoita keskenään kaikki kastikeen ainekset vettä lukuunottamatta. Lisää seuraavaksi 3-4 rkl vettä ja sekoita. Mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisää vielä 1 rkl vettä.

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.

    Esivalmistele salaatti: pese ja revi lehtikaali sopiviksi paloiksi, purista 2-3 rkl sitruunamehua sekaan ja sekoita hyvin. Mausta vielä muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja suolaa myllystä.

    Valmista pannumarinoitu tofu: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele tofu käsin pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista.

    Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada valmis tahinikastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes kastike on imeytynyt tofupaloihin.

    Kokoa annos: aloita hummuksella ja "voitele" kulhon toiseen reunaan 2 rkl hummusta. Lisää keitetyt riisinuudelit kulhon pohjalle ja viereen marinoitu lehtikaali. Kaada annoksen päälle valmistamaasi tahini-srirachakastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.