2-3:lle
RAPEAA TOFUA TAHINI-SRIRACHAKASTIKKEELLA
Näitä tarvitset
Paahdettu rapea tofu
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
3rkl
öljyä paistamiseen (esim. seesamiöljy)
Tahini-srirachakastike
4rkl
tahinia (esim. BABA)
2rkl
chilikastiketta (esim. sriracha)
1rkl
juoksevaa makeuttajaa (esim. vaahterasiirappia)
1rkl
riisiviinietikka esim. mirin
1rkl
soijakastiketta
1iso
valkosipulinkynsi raastettuna
1rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4rkl
vettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisäksi:
riisinuudeleita henkilömäärän mukaan
1prk
hummusta (esim.BABA)
sitruunalla marinoitua lehtikaalia tai salaattia
2-3rkl
sitruunamehua
korianteria tai ruohosipulia silputtuna
1rkl
seesamisiemeniä
Näin valmistat
Valmista kastike: sekoita keskenään kaikki kastikeen ainekset vettä lukuunottamatta. Lisää seuraavaksi 3-4 rkl vettä ja sekoita. Mikäli haluat kastikkeesta juoksevampaa, lisää vielä 1 rkl vettä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
Esivalmistele salaatti: pese ja revi lehtikaali sopiviksi paloiksi, purista 2-3 rkl sitruunamehua sekaan ja sekoita hyvin. Mausta vielä muutamalla rouhaisulla mustapippuria ja suolaa myllystä.
Valmista pannumarinoitu tofu: Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele tofu käsin pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista.
Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada valmis tahinikastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes kastike on imeytynyt tofupaloihin.
Kokoa annos: aloita hummuksella ja ”voitele” kulhon toiseen reunaan 2 rkl hummusta. Lisää keitetyt riisinuudelit kulhon pohjalle ja viereen marinoitu lehtikaali. Kaada annoksen päälle valmistamaasi tahini-srirachakastiketta ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.