Savutofupyörykät, paahdettua porkkanaa ja mantelikastiketta

(1)
30 min 2
Savunmakuinen tofu maistuu herkulliselta paahdettujen porkkanoiden ja mausteisen mantelikastikkeenkera! Tämä resepti on Master Chef-voittajan Kira Åkerström-Kekkosen MAX 30 MIN -kirjasta.

Ainesosat

Paahdetut porkkanat
400 g porkkanoita
suolaa
mustapippuria
öljyä
Pyörykät
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 tl Dijon-sinappia
2 rkl seesaminsiemeniä
0,5 dl hienoa riisijauhoa
2 tl psylliumia
suolaa
mustapippuria
Mantelikastiketta
½ dl paahdettuja* manteleita ((suolattuja tai suolaamattomia))
25 g vegaanista margariinia ((voit korvata myös voilla))
½ tl raastettua valkosipulia
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl raastettua sitruunankuorta
½ tl currymaustetta
1 ½ rkl oliiviöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl sitruunamehua
1 ½ rkl hunajaa
chilihiutaleita (maun mukaan)
suolaa

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pese porkkanat juuriharjalla ja paloittele haarukkaan sopiviksi paloiksi. Laita porkkanat paljaalle uunipellille ja pyörittele suolassa, pippurissa ja lorauksessa oliiviöljyä. Paahda noin 15 minuuttia.

Valmista pyörykät. Valuta tofusta neste pois ja painele kuivaksi talouspaperilla. Murustele tofu kulhoon. Hienonna timjamin. Lisää joukkoon kaikki ainekset, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 8 palloa. Ota porkkanapelti uunista, siirrä porkkanoita hieman sivuun sekoittaen niitä samalla, ja vuoraa pellin tyhjä puoli palalla leivinpaperia. Asettele paperin päälle tofupyörykät ja paista uunissa porkkanoiden kanssa noin 8 minuuttia, kunnes pyörykät ovat saaneet reippaasti väriä ja porkkanatkin ovat kypsiä ja saaneet väriä, mutta purutuntumaa on vielä (al dente).

Valmista kastike. Leikkaa mantelit veitsellä pienemmäksi. Laita margariini pieneen kattilaan ja anna sen sulaa. Raasta sillä välin valkosipuli, inkivääri, ja sitruunankuori, ja lisää ne ruskistumaan margariinin joukkoon manteleiden ja currymausteen kanssa. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita joukkoon loput ainekset, tarkista maku.

Tarjoa mantelikastike porkkanoiden ja Jalotofupyöryköiden kanssa. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä ja versoilla.

*Jos et löydä kaupasta valmiiksi paahdettuja manteleita, osta raakoja, ja laita ne uunipellille porkkanoiden kanssa (ennen pyöryköiden laittamista uuniin) ja paahda noin 8 minuuttia.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme