30 min

4henkilölle

Täyteläinen Jalotofu-kasviskeitto

Jalotofu on erinomainen proteiininlähde kenen tahansa ruokavaliossa. Kasvisruokavaliossa tofun käyttö on usein suosittua. Maustetut tofut helpottavat merkittävästi ruoan valmistusta, sillä tofu on valmis käytettäväksi ihan sellaisenaan.Tämä talvipäivään sopiva keitto valmistuu hetkessä ja maistuu herkulliselta!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu

8dl

vettä

3

keskikokoista perunaa

1

keskikokoinen sipuli

2

keskikokoista porkkanaa

1

iso palsternakka

1 ½

kasvisliemikuutiota

1

laakerinlehti

kourallinen vihreitä papuja

400g

tomaattimurskaa

mustapippuria myllystä

1-2

valkosipulinkynttä hienonnettuna

½-1ruukku

korianteria

1rkl

rypsiöljyä

Näin valmistat

Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Kuori sillä välin kasvikset ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset kattilaan yhdessä kasvisliemikuutioiden ja laakerinlehden kanssa. Anna kiehua hiljalleen viidestä kymmeneen minuuttia. Lisää pavut, tomaattimurska, mustapippuria myllystä maun mukaan ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Hienonna joukkoon tuoretta korianteria. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Kuutioi kylmäsavu-tofu ja lisää kuumalle pannulle. Kääntele, kunnes pinta on mukavan rapea ja saanut kauniin värin.Lisää tofukuutiot keittoon. Tarkista maku. Nauti!

Arvostelut

    Arvostelu