4

Tofu-kasvismakaronilaatikko

Vege-makaronilaatikko valmistuu yhtä helposti kuin lihaversiokin.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

1

iso sipuli

2

valkosipulinkynttä

2rkl

öljyä

½tl

rouhittua mustapippuria

½tl

savupaprikajauhetta

½tl

currya

2rkl

soijakastiketta

1dl

aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna

6dl

makaronia

1

kasvisliemikuutio

2 ½dl

kaurakermaa

1,5rkl

korppujauhoja

Näin valmistat

Keitä makaroneja kasvisliemessä puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Kaada keitetyt makaronit siivilään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi tofu. Kuullota tofuja paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia ja kaada soijakastike joukkoon. Lisää pannulle sipulit, mausteet ja aurinkokuivatut tomaatit, paista hetki sekoittaen.

Sekoita puolet makaroneista kevyesti öljyttyyn uunivuokaan, lisää kuullotetut kasvikset ja tofu. Sekoita ja lisää loput makaroneista tasaiseksi kerrokseksi pinnalle.

Kaada kaurakerma vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhot. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes makaronit ovat saaneet kauniin rapean pinnan.

Arvostelut

    Arvostelu