Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • ½-1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipaprika
  • 100 g babypinaattia tai pakastepinaattia
  • 270-300 g Jalotofu (Maustamaton tai Marinoitu)
  • 13 cannellonirullaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g voita
  • ½ l maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • suolaa maun mukaan
  • 100 g juustoraastetta

Tofu-pinaatti-cannelloni ohje

  • Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle käännellen. Paloittele kesäkurpitsa aivan pieniksi kuutioiksi ja hienonna samalla kuoritut valkosipulinkynnet ja chilipaprika.Lisää ainekset pannulle yhdessä pinaatin kanssa. Kääntele hetki, kunnes kasvikset pehmenevät. Paloittele Jalotofu pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Nosta pannu sivuun.

  • Mittaa voi kasariin ja sulata. Lisää vehnäjauhot sekoittaen, mutta älä ruskista. Lisää maito ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Keitä hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta ripauksella suolaa.

  • Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.

  • Täytä cannellonirullat tofutäytteellä ja lado ne vieretysten reunalliseen uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä 175-200 –asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, tai kunnes pastarullat tuntuvat kypsiltä ja pinta on kauniin värinen.

  • Tarjoa raikkaan salaatin kanssa!

  • Vinkki! Voit halutessasi lisätä juustokastikkeen joukkoon hieman pinaattia. Näin saat kauniin vihreän aterian.

  • Tämän reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.