45 min
3-4
Tofukorma, sahramiriisi, mangochutney ja kurkkuraita
Tofusta valmistat upean intialaistyyppisen aterian kaikille kasvisruoan ystäville. Tästä ruoasta leijailee kotiisi myös upea tuoksu, joka viimeistään houkuttaa ruokapöytään. Mangochutney on hyvä valmistaa etukäteen jo vaikkapa edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Näitä tarvitset
Tofukorma
270g
Jalotofu Maustamaton
Marinointiin:
3rkl
rkl tomaattipyreetä
½
punainen chilipaprika
1
valkosipulinkynsi
1tl
korianterinsiemeniä
1tl
juustokuminaa
½tl
limen mehu
Lisäksi:
2rkl
rypsiöljyä
1tl
tuoretta inkivääriä
½
punainen chilipaprika
2rkl
tomaattipyreetä
1tl
korianterinsiemeniä
ripaus kardemummaa
3dl
kookosmaitoa
Sahramiriisi:
2rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
2dl
basmatiriisiä
5-6dl
vettä
½-1
sahramia (TAI 1 tl kurkumaa)
Kurkkuraita:
2dl
maustamatonta vegaanista jogurttia
½
pieni kurkku
½tl
tuoretta inkivääriä
Ripaus suolaa
Mangochutney:
1
sipuli
omena
500g
mangoa
2
valkosipulinkynttä
½
chilipaprika
1dl
vaaleaa viinietikkaa
1 ½dl
hillosokeria
mustapippuria
1
tähtianis
Näin valmistat
- Valmista ensin marinadi.
- Mittaa kulhoon tomaattipyree, hienonnettu chilipaprika, korianterinsiemenet, juustokumina ja tasakokoisiksi kuutioiksi paloiteltu Jalotofu. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Anna maustua noin puoli tuntia. Hienonna inkivääri ja chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ainekset pannulle yhdessä tomaattipyreen, korianterinsiementen ja kardemumman kanssa. Kaada joukkoon kookosmaito. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää joukkoon tofupalat marinadissa. Anna kastikkeen kiehua välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Tarkista maku.
- Valmista sahramiriisi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu ja riisit. Kuullota hetki. Lisää vesi ja sahrami tai kurkuma. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää.
- Valmista seuraksi raikas kurkkuraita.
- Mittaa maustamaton jogurtti kulhoon. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois lävikössä. Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Kuori ja hienonna inkivääri ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.
- Chutney tarjotaan kylmänä lisäkkeenä intialaistyyppisten ruokien seurana. Valmista se jo etukäteen valmiiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori omena ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Paloittele mango kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Laita ainekset kattilaan yhdessä viinietikan, hillosokerin, mustapippurin ja tähtianiksen kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä hetki ja laita kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.