30 min
4:lle
TOFUPYÖRYKÄT HARISSA-TOMAATTIKASTIKKEESSA
Uuniruoka
🧆Tofupyörykkä
📻 Yhteistyössä Ruokatunti-ohjelma
👩🍳 Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi
KUUNTELE MITÄ PIPSA JA MERI-TUULI SANOVAT RESEPTISTÄ!
Ruokavinkki
Tämä tofupyörykkä-resepti on osa Viikon kasvisresepti -yhteistyötä, jossa paljastamme uuden, suosikkikokkien kehittämän kasvisreseptin viikottain. Reseptien takana ovat ihanat ruokavaikuttajakokit, Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi. Reseptit käydään läpi heidän viihdyttävässä Ruokatunti-radio-ohjelmassaan Radio Helsingissä (podcast-tallenne kuunneltavissa).
HUOM! Tämä resepti sisältää kananmunaa, joten se ei ole täysin vegaaninen. Sivustoltamme löydät resetejä täysin vegaanisiin tofupyöryköihin.
Näitä tarvitset
Tofupyörykät:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g
1kpl
kananmuna
2dl
pankojauhoja
3kpl
valkosipulin kynttä
1dl
parmesanjuustoa tai vegaanista parmesan-raastetta
1tl
paprikajauhetta
1tl
juustokuminaa
1tl
suolaa
rypsiöljyä pyöryköiden pyöritykseen
Kastike:
1kpl
sipuli
4kpl
valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
1tl
kurkumajauhetta
1tlk
kokonaisia tomaatteja (400g)
½dl
tomaattipyrettä
2rkl
harissatahnaa
mustapippuria
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi:
helmicouscousia tai tavallista couscousia
Näin valmistat
- Murusta maustamaton tofu pienen pieneksi muruksi kulhoon. Lisää muna ja loput ainekset. Jauha massaa käsillä, kunnes siitä muodostuu paksu taikina. Pyörittele siitä öljyllä sivellyin käsin tofupyöryköitä. Laita pyörykät uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Tee tomaattikastike pyöryköiden paistuessa: suikaloi sipuli ohueksi, hienonna valkosipuli. Kuumenna öljyä korkeareunaisessa pannussa ja kuullota sipulit. Lisää harissatahna ja tomaattipyre, paista hetki ja lisää sitten purkillinen tölkkitomaatteja ja perään puolikas purkillinen vettä.
- Valmista helmicouscous pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kun pyörykät ovat kypsiä, laita ne tomaattikastikkeeseen hetkeksi ja tarjoa helmicouscousin kanssa.