15 - 20 min
4
Vapun maistuvin piknikki!
Näitä tarvitset
Perunasalaatti
10
keitettyjä uusia perunoita
1
nippu kevätsipulia
1
nippu ruohosipulia
2
maustekurkkua
1
omena
2-3rlk
kapriksia
Jalotofumajoneesi
150g
Jalotofu Pehmeä
2tl
sinappia
1rkl
omenaviinietikkaa
½tl
hyvälaatuista suolaa
½
chili
½tl
tl mustapippuria
2
isoa valkosipulinkynttä
½tl
raastettua luomu sitruunankuorta
1rlk
sitruunanmehua
1dl
öljyä
1tl
hunajaa
Chili-inkivääri marinadi vartaille
2rkl
oliiviöljyä
1
punainen chili hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1-2tl
raastettua inkivääriä
1tl
sokeria (palmu)
1rlk
soijaa
Jalotofu-vartaat
1pkt
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu -tofua
½
punainen paprika
½
keltainen paprika
1pkt
sokeriherneitä
1pkt
kirsikkatomaatteja
Näin valmistat
- Kuori ja kuutioi keitetyt, kylmät uudet perunat. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkut ja omena. Lado kaikki ainekset kulhoon.
- Valmista majoneesi: Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa öljyä lukuun ottamatta. Lisää tämän jälkeen öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Sekoita salaattiainekset ja majoneesi yhteen kahdella lusikalla nostellen. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua noin tunti. Koristele pinta kevät- tai ruohosipulilla.
- Marinadi: Sekoita oliiviöljy, soija, sokeri sekä hienonnettu chili, purista mukaan valkosipulit. Raasta inkivääri hienosti ja lisää marinadiin.Kuutioi tofu ja leikkaa paprikat samankokoisiksi varraspaloiksi. Kokoa ja täytä vartaita kaikilla aineksilla vuorotellen. Voitele vartaat marinadilla ja paista ne paistinpannulla tai grillissä 6-8 minuuttia. Käännä vartaita ja voitele lisää marinadia muutaman kerran kypsentämisen aikana.
- Vinkki: Voit paistaa kaikki vartaan ainekset yhdessä parilapannulla ja koota vartaat tämän jälkeen – nauti sellaisenaan esimerkiksi Kaivopuiston hulinassa tai lämmitä uudestaan vaikkapa pallogrillissä!