10 min

Vegaaninen piparjuuritofu-majoneesi

Jalotofu Pehmeästä valmistettu vegaaninen majoneesi on maidoton ja munaton lisuke moneen ruokaan. Voit käyttää sitä hampurilaisten välissä, dippinä kermaviilin tapaan tai sitten ihan vaan leivän päällä!

Max10min

Näitä tarvitset

1

luomu sitruunan kuori

1

luomu sitruunan mehu

2-3rkl

piparjuuritahnaa

1-2tl

suolaa

1tl

sokeria

3-4dl

rypsiöljyä

Näin valmistat

  • Valuta ylimääräiset nesteet Jalotofusta. Laita pehmeä tofu monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen soseutus kulhoon. Lisää piparjuuritahna, sitruunan kuori, 1/3 osa sitruunan mehusta sekä suola ja sokeri tofun mukaan. Valuta öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Kun majoneesi alkaa paksuuntua niin lisää aina välissä 1/3 osa sitruunan mehua. Majoneesin valmistettua tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  • VINKKI: Tämä ohje onnistuu myös ilman sitruunaa, mausteena voit käyttää esimerkiksi srirachaa, valkosipulia tai yrttejä, ainoastaan luovuus on rajana!

Arvostelut

    Arvostelu