Vegaaninen piparjuuritofu-majoneesi
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Kastikkeet
Jalotofu Pehmeästä valmistettu vegaaninen majoneesi on maidoton ja munaton lisuke moneen ruokaan. Voit käyttää sitä hampurilaisten välissä, dippinä kermaviilin tapaan tai sitten ihan vaan leivän päällä!
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 luomu sitruunan kuori
- 1 luomu sitruunan mehu
- 2-3 rkl piparjuuritahnaa
- 1-2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3-4 dl rypsiöljyä
Vegaaninen piparjuuritofu-majoneesi ohje
Valuta ylimääräiset nesteet Jalotofusta. Laita pehmeä tofu monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen soseutus kulhoon. Lisää piparjuuritahna, sitruunan kuori, 1/3 osa sitruunan mehusta sekä suola ja sokeri tofun mukaan. Valuta öljy vähitellen ohuena nauhana koneen käydessä. Kun majoneesi alkaa paksuuntua niin lisää aina välissä 1/3 osa sitruunan mehua. Majoneesin valmistettua tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
VINKKI: Tämä ohje onnistuu myös ilman sitruunaa, mausteena voit käyttää esimerkiksi srirachaa, valkosipulia tai yrttejä, ainoastaan luovuus on rajana!
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.