45 min
3-4 leipää
BÁNH MI PATONKI TOFULLA JA BANG BANG MAJOLLA
Raastettu Tofu
🥢 AASIA
Ruokavinkki
Mikä bánh mi patonki?
Vietnamilaisen pikaruoan klassikko, tyypillisesti lihalla täytetty bánh mi -patonki on kätevä arkiruoka. Tässä versiossa valmiiksi aasialaisittain maustettu raastettu, rapea tofu hoisin- tai teriyakikastikkeella syvän maukkaaksi viimeisteltynä toimii loistavana bánh mi -pataonkien proteiinina pikkelöityjen kasvisten kera. Patongin tulisi olla mahdollisimman rapeaa!
Katso myös bánh mi -tortillan resepti
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Teriyaki tai Aasia 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
Hoisin- tai teriyakikastiketta
1-2rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
(pika)pikkelöidyt kasvikset:
1kpl
iso porkkana
1kpl
kurkku
1kpl
jalapeno
6kpl
retiisejä
1dl
riisiviinietikkaa
¾dl
vettä
3rkl
sokeria
½tl
suolaa
Bang Bang -majoneesi:
1dl
vegemajoneesia
2rkl
sweet chili -kastiketta
1-2rkl
srirachakastiketta (säädä tulisuutta maun mukaan)
Lisäksi:
1iso
patonki (gluteeniton tarvittaessa)
voita
1-2kpl
jalopenoa tai chiliä
tuoretta korianteria
limen tai sitruunan lohkoja
Näin valmistat
- Pikkelöi ensin kasvikset: pese ja kuori porkkana. Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi tikuiksi.
- Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola keskenään kattilassa. Kiehauta pikkelöintiliemi nopeasti, niin että sokeri sulaa. Lisää joukkoon kasvissuikaleet. Laita kylmään maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
- Valmista bang bang -majoneesi: sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja nosta kylmään maustumaan.
- Valmista tofu: avaa tofupaketti (Teriyaki tai Aasia) ja valuta talteen pakkauksen extramarinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1-2 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on ihanan rapeaa.
- Ota lämpö pois ja lisää extramarinadi ja sekoita. Lisää lopuksi 1-2 rkl hoisin- tai teriyakikastiketta ja sekoita. Anna olla hetken aikaa jälkilämmöllä.
- Täytä bánh mi -patongit: paahda patonki uunissa ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Voitele voilla ja lisää seuraavaksi majoneesia, pikkelöityjä kasviksia ja paahdettua tofumurua. Viimeistele jalopeno- tai chilisiivuilla ja tuoreella korianterilla.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä