30min
TOFU-CHEESESTEAK TÄYTETTY PATONKI
Tässä kytee uusi hitti! 🔥 Klassinen amerikkalainen pikaruoka, "Philly cheesesteak", muuntuu tofusta valmistettuna täydelliseksi kasvipohjaiseksi pikaruoaksi. Täytä patonki sillä ja ihanalla juustokastikeella ja täydellinen lohturuoka on käsissäsi!
Tofu cheesesteak 🥖🧀
TOFU FRY-DAY 🔥
savutofu
🥇 Paras proteiini 2023 ja 2024
Ruokavinkki
- Mikä cheesesteak?
Cheesesteak on Philadelphiasta lähtöisin oleva klassinen sandwich, jossa perinteisesti yhdistyvät ohuiksi suikaloitu naudanliha, sulava juusto ja pehmeä, pitkä sämpylä. ”Philly cheesesteak” on amerikkalaista katuruokaa parhaimmillaan – mehevä, täyttävä ja herkullinen. Tässä reseptissä perinteinen cheesesteak päivitetään tähän päivään. Sen moderni, kasvipohjainen versio valmistuu rapeasta, paistetusta savutofusta ja (vegaanisesta) juustokastikkeesta. Lopputulos on vähintään yhtä herkullinen! - Täydellinen resepti tofu fry-dayn viettoon viikon päätteeksi!
- 🎬 Reseptivideon löydät sivun alaosasta! 👇
- Vinkki: jos cheddarkastiketta jää yli, käytä se seuraavana päivänä esimerkiksi nachopeltiin.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
Kastike:
2rkl
glaseerauskastiketta (esim. BBQ, teriyaki tai hoisin)
2rkl
vettä
Karamellisoitu sipuli:
3kpl
keskikokoista sipulia
1,5rkl
voita tai öljyä
1tl
sokeria
suolaa maun mukaan
Cheddarkastike:
1prk
juustonmakuista kaurakermaa (2,5 dl)
200g
cheddarviipaletta tai -raastetta (v)
0,25tl
cayennepippuria maun mukaan (valinnainen)
Lisäksi:
2kpl
keskikokoista patonkia
1prk
viipaloituja jalopenoja
silputtua ruohosipulia koristeeksi
Näin valmistat
- Painele savutofu huolella kuivaksi keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Voit myös halutessasi valuttaa tofun esimerkiksi painon alla tai tofupressin avulla. Sekoita kastikkeen ainekset.
- Karamellisoitu sipuli: Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna pannu. Lisää voi ja sipulit. Paista ja kääntele hetki. Pienennä lieden teho puoleen ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoittele välillä ja katso ettei sipuli ruskistu liikaa, vaan ainoastaan pehmenee. Vähennä lämpöä tarvittaessa.
- Lisää sokeri ja ripaus suolaa. Anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.
- Valmista tofu cheesesteak: Leikkaa savutofu pitkittäin puoliksi ja siivuta se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja lisää tofusiivut. Paista 4-5 minuuttia ja kääntele siivuja, niin että ne rapeutuvat tasaisesti. Vähennä lämpö puoleen ja paista hetki kunnes tofu on tarpeeksi rapeaa. Lisää kastike pannulle, sekoita ja anna hautua lieden jälkilämmöllä.
- Valmista cheesesteakin cheddarkastike: Pilko cheddarviipaleet pieneksi tai käytä valmista raastetta. Lisää pieneen kattilaan juustonmakuinen kaurakerma ja cheddarjuustoraaste (ve). Kiehauta kasaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja koostumus on kastikemainen. Mausta cayennepippurilla.
- Jos haluat lisämakua kastikkeeseen, niin lisää muutama lusikallinen jalopenopurkin lientä kastikkeen joukkoon. Mikäli juustokastike on liian juoksevaa, lisää joukkoon vähän maissitärkkelystä (kylmään veteen sekoitettuna) ja sekoita.
- Leikkaa patongit kahtia, voitele ja paahda hetki pannulla tai uunissa. Levitä puoliskoille juustokastiketta. Lisää paistettu tofu, sipuli ja jalopenosiivuja. Viimeistele leipä juustokastikkeella ja koristele silputulla ruohosipulilla.