45 min
BÁNH MI TORTILLAT: RAPEAA TOFUA JA BANG BANG MAJOA
Jalotofu Aasia
Raastettu Tofu
Jalotofu Teriyaki
Ruokavinkki
Mikä bánh mi tortilla?
Vietnamilaisen pikaruoan klassikko, tyypillisesti lihalla täytetty bánh mi –patonki on kätevä arkiruoka. Tässä siitä uusi versio, tortillana. Aasialaisittain maustettu raastettu, rapea tofu hoisin- tai teriyakikastikkeella syvän maukkaaksi viimeisteltynä toimii loistavana bánh mi -tortillan proteiinina, pikkelöityjen kasvisten kera. Tofun muodon voi valita itse (katso kuva 2), mutta mielestämme revitty tai raastettu tofu toimii näissä tortilloissa parhaiten.
Vinkki:
Tortilloihin voi valmistaa lisätäytteeksi marinoituja kurkkuja tällä reseptillä.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Teriyaki tai Aasia 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
2rkl
Hoisin- tai teriyakikastiketta
1-2rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
(pika)pikkelöidyt kasvikset:
1kpl
iso porkkana
1kpl
kurkku
1kpl
jalapeno
6kpl
retiisejä
1dl
riisiviinietikkaa
¾dl
vettä
3rkl
sokeria
½tl
suolaa
Bang Bang -majoneesi:
1dl
vegemajoneesia
2rkl
sweet chili -kastiketta
1-21-2
srirachakastiketta (säädä tulisuutta maun mukaan)
Lisäksi:
4-5pientä
tortillaa
tuoretta korianteria
jalopenoa tai chiliä siivuina
Näin valmistat
- Pikkelöi ensin kasvikset: pese ja kuori porkkana. Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi tikuiksi.
- Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola keskenään kattilassa. Kieuhauta nopeasti niin että sokeri sulaa. Lisää joukkoon kasvissuikaleet. Laita kylmään maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
- Valmista bang bang -majoneesi: sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset huolellisesti ja nosta kylmään maustumaan.
- Valmista tofu: avaa tofupaketti (Teriyaki tai Aasia) ja valuta talteen pakkauksen extramarinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä.
- Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1-2 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on ihanan rapeaa.
- Ota lämpö pois ja lisää extramarinadi ja sekoita. Lisää lopuksi 1-2 rkl hoisin- tai teriyakikastiketta ja sekoita. Anna olla hetken aikaa jälkilämmöllä.
- Valmista tortillat: lämmitä tortillat uunissa tai pannulla. Levitä ensiksi tortilloihin majoneesia ja lisää seuraavaksi pikkelöityjä kasviksia ja paahdettua tofumurua. Viimeistele jalopeno- tai chilisiivuilla ja tuoreella korianterilla.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä