45 min
4 annosta
RAASTETTU TOFU BULGOGI
Raastettu Tofu
Tofuteriyaki
Ruokavinkki
Mikä on tofu bulgogi?
Bulgogi on korealainen BBQ-ruoka, jossa on tyypillisesti marinoitua, ohueksi viipaloitua ja grillattua lihaa. Annoksen juju on sen makean suolaisessa marinadissa. Raastettu, rapeaksi paistettu teriyakitofu toimii bulgogin kasvisversiossa lihan tilalla sanalla sanottuna täydellisesti. Sen maku on nimittäin juuri sopivan täyteläinen ja tasapainoinen tähän annokseen. Ei lainkaan tulinen, joten tarjoile teriyakitofua myös junioreille!
Vinkki!
Tofu bulgogi valmistuu alle puolessa tunnissa, mikäli käytät kaupan valmista Korean BBQ -kastiketta tai jos valmistat sen edellisenä päivänä.
Näitä tarvitset
Tofu:
1pkt
Jalotofu Teriyaki tai Aasia 300g
1-2rkl
öljyä paistamiseen
4-5rkl
kaupan tai itsevalmistettua Korean BBQ -kastiketta
1-2rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Lisäksi:
riisiä
1kpl
punainen ja keltainen paprika
1rs
punainen chili hienonnettuna
1rs
herkkusieniä
tuoretta ruohosipulia tai korianteria silputtuna
suolaa ja pippuria
Korealaiset kurkut:
1kpl
kurkku
1tl
sokeria
¼tl
suolaa
2tl
paahdettua seesamiöljyä
1rkl
riisiviinietikkaa
2tl
rapeaa valkosipuli-chiliä öljyssä
1tl
sriracha-chilikastiketta
1rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Korealainen BBQ-kastike:
1,5dl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1,5dl
fariinisokeria
3kpl
valkosipulinkynttä silputtuna
1rkl
chilikastiketta
1rkl
riisiviinietikkaa
0,5tl
jauhettua mustapippuria
1 rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1tl
seesamiöljyä
1rkl
maissitärkkelystä
1rkl
kylmää vettä
Näin valmistat
- Keitä riisiä henkilömäärän ja pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valmista nopeat korealaiset kurkut: leikkaa kurkku viipaleiksi kulhoon. Mausta viipaleet sokerilla ja suolalla. Lisää mukaan riisiviinietikkaa, seesamiöljyä, rapeaa valkosipuli-chiliä öljyssä ja sriracha-chilikastiketta. Koristele seesaminsiemenillä ja sekoita. Nosta kylmään maustumaan.
- Paistetut kasvikset: Pilko sienet ja paprikat. Paista öljyssä sopivan kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun.
- Valmista Korean BBQ-kastike tai käytä valmista kaupan kastiketta: yhdistä soijakastike, sokeri, valkosipuli, riisiviinietikka, chilikastike, pippuri, inkivääri ja seesamiöljy keskenään kattilassa. Kiehauta seos.
- Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään pienessä kulhossa. Lisää kastikkeeseen. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen, kunnes kastike saostuu (n. 3-4 min).
- Valmista tofu: avaa tofupaketti ja valuta talteen pakkauksen extramarinadi. Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1-2 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on ihanan rapeaa. Ota lämpö pois ja lisää extramarinadi ja sekoita. Lisää lopuksi 1-2 rkl Korean BBQ -kastiketta ja sekoita. Anna olla hetken aikaa jälkilämmöllä. Voit myös paistaa tofun kuutioina tällä reseptillä.
- Kokoa tofu bulgogi -annos aloittamalla riisillä ja lisää lautasen reunalle maustettuja kurkkuja. Nosta seuraavaksi rapeaa tofuraastetta tai -kuutioita ja paistettuja kasviksia. Kaada annoksen päälle lusikallinen BBQ-kastiketta. Koristele chilillä, seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä