2-3:lle
HOISIN! WE COME IN PEAS -HERNETEMPEKULHO
Hernetempe on suomalaiseen, hernettä rakastavaan makuun kerrassaan oivallinen kasviproteiini. Myös siksi, että se imee itseensä muitakin makuja tehokkaasti. Tässä tapauksessa tällainen maku on hoisin, perinteinen, suolaisenmakea kiinalainen kastike. Kaksi perinteikästä makua eri ääripäistä, tässä kulhoreseptissä täydellisesti liittoutuneena. Peas out!
Näitä tarvitset
Tempebowl
1pkt
Jalotempe Herne tai Härkäpapu 250g (2x125g tempepihviä)
1ps
salaattisekoitusta (esim. Mimis)
1dl
hoisin-kastiketta
1
iso porkkana höylättynä tai 100g valmista porkkalaa
n. 150g
punakaalia
½
(luomu)sitruunan mehu
½
tuore punainen chili
n. 100g
maissia (pakaste)
200-250g
parsakaalia
seesaminsiemeniä koristeluun
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
n. 2dl
valmista piparjuurikastiketta (Wicked Kitchen 250ml Piparjuuri-Sinappikastike)
tai
Suolaisenmakea maapähkinäkastike
1dl
maapähkinälevitettä
1dl
vettä
2rkl
soijaa
2rkl
limetinmehua
(luomu)limenkuori raastettuna
1rkl
sokeria (esim. ruoko)
Näin valmistat
- Valmista maapähkinäkastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit lisätä hyppysellisen sormisuolaa kastikkeen päälle tarjoiluvaiheessa tuomaan kastikkeen makuja esiin.
tai
- Voit myös oikaista ja käyttää tarjoiluun esimerkiksi kaupan valmista piparjuuri-sinappikastiketta, joka on myös oiva makupari hernetempelle.
- Puolita chili, poista siemenet ja silppua pieneksi. Pese porkkana ja suikaloi juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punasipuli pieneksi siivuiksi. Laita punasipuli ja porkkana siivut kulhoon ja purista päälle sitruunamehu. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää chili, sekoita hyvin ja jätä maustumaan. Sulata maissi.
- Keitä tai höyrytä parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian pehmeäksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi. Jäähdytä parsakaali kylmän veden alla ja valuta kuivaksi.
- Pilko hernetempe siivuiksi tai kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää melkein koko pannun pohjan. Paista tempesiivut molemmilta puolin, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta. Ota pannu pois levyltä. Mausta tempepalat valmiilla hoisin-kastikkeella tasaisesti ja jätä pannu jälkilämmölle hautumaan.
- Aloita kulhon kasaaminen salaattisekoituksella ja seuraavaksi lisää parsakaali, maissi, kaali ja porkkanat ja tempe. Pirskota annoksen päälle ruokalusikallinen hoisin-kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile annos suolaisenmakean maapähkinäkastikkeen tai valmiin, raikkaan makuisen piparjuuri-sinappikastikkeen kera.