45 min
16pyörykkää
Maukkaat Jalotofupyörykät
Usein kasvispyörykät tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi valmistaa alusta asti itse yksinkertaisista perusraaka-aineista. Kullanruskeat ja rapeiksi paistetut Jalotofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin, mutta maistuvat myös sellaisenaan tomaattikastikkeen kanssa arkiruokana.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270g)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2kpl
kevätsipulinvartta (silputtuna)
3rkl
tomaattipyreetä
1ruukku
persiljaa
1
punainen paprika
1,5rkl
oliiviöljyä (+ n. 1 dl öljyä paistamiseen)
½ dl + 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
½tl
hyvälaatuista suolaa
mustapippuria myllystä
Näin valmistat
- Valuta tofusta neste pois ja kuivaa sen jälkeen vielä talouspaperilla. Pilko sipulit, paprika ja persilja. Soseuta kulhossa tofu ja tomaattipyree sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon mausteet, sipulit, paprika, persilja, 1,5 rkl oliiviöljyä sekä ½ dl korppujauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinan maustua noin 10 minuuttia.
- Paista yksi pyörykkä kokeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kierittele ne vielä korppujauhoissa. Kuumenna 1 dl öljyä pannussa ja paista Jalotofupyörykät kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa kirsikkatomaatin kera ja dippaile esimerkiksi raikkaaseen tsatsikidippiin!
- Vinkki: kokeile kirsikkatomaatin tilalle raikasta ananaskirsikkaa!