Maukkaat Jalotofupyörykät

(1)
45 min 16pyörykkää
Usein kasvispyörykät tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi valmistaa alusta asti itse yksinkertaisista perusraaka-aineista. Kullanruskeat ja rapeiksi paistetut Jalotofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin, mutta maistuvat myös sellaisenaan tomaattikastikkeen kanssa arkiruokana.

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kpl kevätsipulinvartta (silputtuna)
3 rkl tomaattipyreetä
1 ruukku persiljaa
1 punainen paprika
1,5 rkl oliiviöljyä (+ n. 1 dl öljyä paistamiseen)
½ dl + 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
½ tl hyvälaatuista suolaa
mustapippuria myllystä

Näin valmistat

Valuta tofusta neste pois ja kuivaa sen jälkeen vielä talouspaperilla. Pilko sipulit, paprika ja persilja. Soseuta kulhossa tofu ja tomaattipyree sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon mausteet, sipulit, paprika, persilja, 1,5 rkl oliiviöljyä sekä ½ dl korppujauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinan maustua noin 10 minuuttia.

Paista yksi pyörykkä kokeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kierittele ne vielä korppujauhoissa. Kuumenna 1 dl öljyä pannussa ja paista Jalotofupyörykät kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa kirsikkatomaatin kera ja dippaile esimerkiksi raikkaaseen tsatsikidippiin!

Vinkki: kokeile kirsikkatomaatin tilalle raikasta ananaskirsikkaa!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme