Maukkaat Jalotofupyörykät
- Määrä:
- 16 pyörykkää
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Napostelu, Pastat, Wokit
Usein kasvispyörykät tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi valmistaa alusta asti itse yksinkertaisista perusraaka-aineista. Kullanruskeat ja rapeiksi paistetut Jalotofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin, mutta maistuvat myös sellaisenaan tomaattikastikkeen kanssa arkiruokana.
Ainesosat
Yleiset reseptit
- 1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 kpl kevätsipulinvartta (silputtuna)
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 ruukku persiljaa
- 1 punainen paprika
- 1,5 rkl oliiviöljyä (+ n. 1 dl öljyä paistamiseen)
- ½ dl + 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
- ½ tl hyvälaatuista suolaa
- mustapippuria myllystä
Maukkaat Jalotofupyörykät ohje
Valuta tofusta neste pois ja kuivaa sen jälkeen vielä talouspaperilla. Pilko sipulit, paprika ja persilja. Soseuta kulhossa tofu ja tomaattipyree sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon mausteet, sipulit, paprika, persilja, 1,5 rkl oliiviöljyä sekä ½ dl korppujauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinan maustua noin 10 minuuttia.
Paista yksi pyörykkä kokeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kierittele ne vielä korppujauhoissa. Kuumenna 1 dl öljyä pannussa ja paista Jalotofupyörykät kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa kirsikkatomaatin kera ja dippaile esimerkiksi raikkaaseen tsatsikidippiin!
Vinkki: kokeile kirsikkatomaatin tilalle raikasta ananaskirsikkaa!
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.