'

45 min

16pyörykkää

Maukkaat Jalotofupyörykät

Usein kasvispyörykät tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi valmistaa alusta asti itse yksinkertaisista perusraaka-aineista. Kullanruskeat ja rapeiksi paistetut Jalotofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin, mutta maistuvat myös sellaisenaan tomaattikastikkeen kanssa arkiruokana.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)

1

sipuli

2

valkosipulinkynttä

2kpl

kevätsipulinvartta (silputtuna)

3rkl

tomaattipyreetä

1ruukku

persiljaa

1

punainen paprika

1,5rkl

oliiviöljyä (+ n. 1 dl öljyä paistamiseen)

½ dl + 1 dl gluteenittomia korppujauhoja

½tl

hyvälaatuista suolaa

mustapippuria myllystä

Näin valmistat

  • Valuta tofusta neste pois ja kuivaa sen jälkeen vielä talouspaperilla. Pilko sipulit, paprika ja persilja. Soseuta kulhossa tofu ja tomaattipyree sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon mausteet, sipulit, paprika, persilja, 1,5 rkl oliiviöljyä sekä ½ dl korppujauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinan maustua noin 10 minuuttia.
  • Paista yksi pyörykkä kokeeksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kierittele ne vielä korppujauhoissa. Kuumenna 1 dl öljyä pannussa ja paista Jalotofupyörykät kullanruskeiksi. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoa kirsikkatomaatin kera ja dippaile esimerkiksi raikkaaseen tsatsikidippiin!
  • Vinkki: kokeile kirsikkatomaatin tilalle raikasta ananaskirsikkaa!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.