30 min
4-6 annosta
NOPEA TOFU ”BUTTER CHICKEN” TANDOORIKASTIKE
Intia
🥢 AASIA
🥘 Tandooritofu
Ruokavinkki
Voit myös valmistaa saman annoksen Jalotofu Maustamattomasta. Kurkkaa myös alkuperäinen ”butter tofu” resepti.
Näitä tarvitset
Tofu:
2pkt
Jalotofu Paahtopala Maustettu (2x250g)
Tomaatti-kermakastike:
1tlk
Mutti kirsikkatomaatti tai paseerattua tomaattia (400-500g)
2dl
kookoskermaa (kaurakerma sopii myös)
3-4rkl
kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2rkl
raastettua inkivääriä
½dl
mantelijauhetta (valinnainen)
1/4tl
kardemummaa
1tl
tandoorimaustetta, esim Santa Maria (valinnainen)
1tl
kurkumaa
1/4tl
neilikkaa
1rkl
Garam Masala -mausteseosta
1,5tl
suolaa
1,5tl
sokeria (esim. ruoko)
½-1tl
½-1 tl chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)
Lisäksi:
basmatiriisiä
paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria
naanleipää
Näin valmistat
- Keitä riisi ohjeen mukaan.
- Tofu ”butter chicken” -kastike: Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Lisää mausteet joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken. Lisää valmiit tofu-paahtopalat joukkoon. Sekoita ja paista hetki.
- Lisää joukkoon purkillinen Muttin kirsikkatomaatteja tai paseerattu tomaatti ja kookoskerma. Sekoita ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja mausteilla oman maun mukaan.
- Tarjoile tofu ”butter chicken” –kastike basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden, naanleivän ja tuoreen korianterin kera.