45 min
4-5 annosta
ROSOLLI UUDELLA TAVALLA: RAPEUTTA JA SAVUMAKUA TOFUSTA
Ruokavinkki
Kokkausvinkki! Voit oikaista ja ostaa valmiiksi kypsytettyjä punajuuria vakuumipussissa. Näin säästät aikaa ja vältyt sotkuiselta punajuurien kuorimiselta. Uudenlainen rosolli valmistuu näin vain 20 minuutissa.
Vinkki 2! Voit myös valmistaa rosollin punajuuret ja tofut airfryerissä. Paista niitä 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Näitä tarvitset
Pannulla:
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
öljyä paistamiseen
1-2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Uunissa:
1ps
punajuuria (1 kg)
tai
1kg
kypsiä punajuuria vakuumissa
1,5rkl
oliiviöljyä
½-1tl
suolaa
½tl
mustapippuria
½tl
kuivattua timjamia tai 4 tuoretta oksaa
Piparjuurimajoneesi:
2rkl
tuoretta piparjuurta raastettuna
tai
1rkl
piparjuuritahnaa
½dl
majoneesia (ve)
1dl
soijajogurttia
1-2rkl
tilliä hienonnettuna (valinnainen)
1/4tl
suolaa
Viimeistelyyn:
1rkl
juoksevaa makeuttajaa (esim. siirappi)
1rkl
balsamiviinietikkaa
1iso
suolakurkku kuutioituna
Näin valmistat
- Valmista ensin piparjuurimajoneesi sekoittamalla ainekset keskenään. Nosta kylmään.
- Kuori raa’at punajuuret ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi tai kuutioiksi.
- Mikäli käytät valmiiksi kypsiä punajuuria, ne valmistuvat uunissa nopeammin, noin 15 minuutissa.
- Laita punajuurilohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan. Lisää päälle öljy, suola, pippuri sekä timjami ja sekoita.
- Paahda 200 asteissa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
- Kuutioi savutofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita käännellen kuumalla pannulla öljyssä, niin että tofun pinta saa väriä. Ripottele seesaminsiemeniä tofujen päälle ja nosta sivuun.
- Viimeistele punajuuret siirapilla ja balsamicolla ja sekoita tofujen kanssa. Nosta tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon pieneksi kuutioitu suolakurkku. Tarjoile ”Rosolli uudella tavalla” piparjuurimajoneesin kera.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä