18.05.2018
Jalofoods

UUTUUKSIA KAUPPOJEN KASVIPROTEENIVALIKOIMIIN!

Uudet kotimaiset Jalotempe-kasviproteiinituotteet saatavilla

Maailman ainoasta Reilun Kaupan luomutofusta tunnettu tammisaarelainen Jalofoods tuo kauppoihin kolme uutta kasviproteiinivalmistetta; Jalotempe-tuotteet. Kotimaisesta luomuhärkäpavusta, -herneestä, sekä Reilun kaupan luomusoijapavusta perinteisin menetelmin, vähällä käsittelyllä valmistetut tempet tuovat koti- ja ammattikeittiöihin erittäin helpon tavan valmistaa proteiinipitoista, vegaanista kasvisruokaa.

Tempe on ikivanhan indonesialaisen perinteen mukaan palkokasveista fermentoimalla valmistettu kiinteä kasviproteiinituote, jossa on mieto, pähkinäinen maku ja runsas purutuntuma. Tempen fermentoituessa sen sisältämät palkokasvit muuttuvat elimistössä paremmin sulaviksi.

Helppoa kasviproteiinia arkeen: pilko, paista, mausta!

Tempeä suosivat laadukasta, proteiinirikasta ja hyvin vähän käsiteltyä kasvipohjaista raaka-ainetta kokkailussaan arvostavat. Sen helppokäyttöisyys on omiaan kiireiseenkin päivään, sillä maukkaat ja ravitsevat tempeateriat valmistuvat käden käänteessä. Helpot työvaiheet ovat pilko, paista ja mausta!

Kiinteän rakenteen, helppokäyttöisyyden ja hyvän makuja itseensä imevän luonteensa ansiosta tempe taipuu moneen. Tempellä voi helposti korvata lihan melkeinpä missä vain arkiruokailussa, se nousee keskiöön aasialaisessa keittiössä tai trendikkäissä kulhoruoissa ja toimii vaikkapa proteiinipitoisten aamiais- tai eväsleipien täytteenä.

Jalotempe jatkaa kestävää, reilua linjaa

Jalotofua jo vuodesta 1989 valmistanut kasviproteiinien pioneeri Jalofoods valmistaa myös Jalotempe-tuotteensa Tammisaaren maaseudulla.

“Olemme suunnattoman innoissamme Hyvää Suomesta-merkityistä, täysin kotimaisista luomuraaka-aineista hellävaraisesti valmistetuista Jalotempe Härkäpapu ja Jalotempe Herne -tuotteistamme. Lisäksi maailman ensimmäinen Reilun Kaupan luomusoijapavuista valmistettu tempe, Jalotempe Original, jatkaa pitkää linjaamme kestävän kehityksen kasviproteiinituotteiden kehittäjänä ja valmistajana. Meille on ensiarvoisen tärkeää tarjota suomalaisiin koteihin ja ravintoloihin reiluja, mahdollisimman vähän käsiteltyjä ja laadukkaita kasviproteiinivaihtoehtoja, joiden selkeät ja puhtaat raaka-aineet ja valmistusmenetelmät herättävät luottamusta”, sanoo kaupallinen johtaja Jouko Riihimäki.

uudet Jalotempe-kasviproteiinituotteet

Saatavuus ja tuotetiedot

  • Jalotempe Original, Jalotempe Härkäpapu ja Jalotempe Herne
  • Sisältävät runsaasti proteiinia, hyviä kasvikuidun lähteitä.
  • Kuluttajapakkaukset sisältävät kaksi 125 gramman tempepalaa.
  • Eivät sisällä lisäaineita, vain parhaat luomuraaka-aineet.
  • Säilyvyys avaamattomana kolme kuukautta.
  • Kuluttajahinta vaihtelee vähittäiskauppaketjuittain noin 4-4,50 euron välillä.
  • Saatavilla kuluttajapakkauksissa K-ketjun päivittäistavarakaupoista ja ekokaupoista.
  • Kaikki Jalotempet myös saatavilla suurkeittiöpakkauksissa.

Jalotempe Original valmistuu pitkään Jalofoodsin yhteistyötiloina toimineiden brasiliaisten perhetilojen kasvattamasta Reilun Kaupan luomusoijapavusta. Sisältää proteiinia jopa 23,4g/100g. Ainesosat: Reilun kaupan soijapapu*, vesi, riisijauho, Rhizoporus oligosporus -sieni. *Luomu

Jalotempe Härkäpapu sisältää luomuhärkäpapua Pornaisista, tattaria Vilppulasta, kuorittuja hampunsiemeniä Marttilasta ja pellavansiemeniä Loimaalta. Ravinteikas yhdistelmä, jossa on proteiinia 16g/100g. Ainesosat: härkäpapu*, vesi, tattari*, hamppu*, etikka*, riisijauho, Rhizoporus oligosporus -sieni. *Luomu

Jalotempe Herne valmistetaan pornaislaisen Arolan luomutilan vihreistä kuorituista Hulda-herneen puolikkaista. Raikas kokonaisuus, jossa on proteiinia 13g/100g. Ainesosat: herne*, vesi, etikka*, riisijauho, Rhizoporus oligosporus -sieni. *Luomu