60 min
TOFUKINKKU SINAPPIKUORRUTUKSELLA
Maukkaasta kylmäsavutofusta syntyy joulupöytään mehevä gluteeniton tofukinkku, joka maistuu myös lihansyöjille.
Tofukinkku
Klassikkoresepti
Jouluresepti 🎄
Ruokavinkki
- Nauti tofukinkku siivuina sinapin kera. Voit valmistaa kinkun kaveriksi kermapippurikastiketta tai punaviinikastiketta tällä reseptillä.
- Voit valmistaa tofukinkun airfryerissä. Paista kinkkua 200 asteessa noin 45 minuuttia ja kuorruttamisen jälkeen 5-10 minuuttia.
- ✅ Katso myös joulun parhaat kasvisruoat -kooste!
Näitä tarvitset
2kpl
Jalotofu Kylmäsavu 300g
1dl
mantelijauhoja
5rkl
perunajauhoja
0,5dl
oliiviöljyä
1kpl
kasvisliemikuutio
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
2rkl
tomaattipyreetä
1tl
jauhettua paprikaa
2rkl
kookospalmu- tai fariinisokeria
1rkl
gluteenitonta soijakastiketta (esim. Tamarin)
½tl
merisuolaa
Kuorrutus
Dijon-sinappia
gluteenittomia korppujauhoja
neilikoita koristeeksi
Pippurikermakastike:
2rkl
margariinia tai voita (ve)
4dl
kaurakermaa
2rkl
vehnäjauhoja
1rkl
soijakastiketta
1rkl
sinappia
1rkl
balsamiviinietikkaa
0,5-1tl
mustapippuria myllystä
0,5tl
suolaa
Näin valmistat
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa pienessä tilkassa öljyä. Soseuta tofu kulhossa sauvasekoittimella. Lisää sekaan sipulit ja soseuta. Lisää oliiviöljy, murustettu liemikuutio, paprikajauhe, tomaattipyree, kookossokeri, soijakastike ja merisuola ja soseuta. Lisää lopuksi mantelijauhot ja perunajauhot ja sekoita lusikalla paksuksi mutta pehmeäksi taikinaksi.
- Muotoile taikinasta kinkkumainen pallo. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Kääri kinkku folioon ja anna tekeytyä 30-60 minuuttia. Lämmitä sillä välin uuni 200 asteeseen ja paista kinkkua noin 45-50 minuuttia. Anna kinkun jäähtyä täysin foliokääreessä, mieluiten vaikka yön yli jääkaapissa.
- Irrota folio. Sivele kinkun pinnalle dijon-sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoja, jauhettua gluteenitonta näkkileipää tai vaikka mantelijauhoja. Pistele pinnalle pieniä reikiä ja tuikkaa reikiin neilikoita.
- Paahda vielä kuorrutukseen kaunis väri uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuutin ajan.
- Tarjoile kinkku kylmänä.
- Valmista kermapippurikastike: Sulata margariini tai voi pannussa. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja ruskista noin 3 minuuttia. Lisää kerma kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sinappi, soijakastike ja balsamiviinietikka. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää aluksi puolet määristä ja tarkista maku.