4
Chili con Härkäpaputempe & lime-kaurafraice
Jalotempe Härkäpapu on maultaan täyteläisen aromikas, kuin selkeä, fermentoitunut suomalainen umami. Sitä voi käyttää perinteisissä kotiruoissa paistettuna, keitoissa, curryruoissa, grillattuna, friteerattuna ja joillekin se maistuu myös levitteenä leivällä.
Näitä tarvitset
LIME-KAURAFRAICHE
1prk
kaurafraichea
1kpl
luomulime
CHILI CON HÄRKÄPAPUTEMPE
1pkt
Härkäpaputempe
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
punainen chili
1
paprika
500g
tomaattimurskaa
3rkl
punaviinietikkaa
1tlk
kidneypapuja
1tl
smoked paprikajauhetta
2rkl
raakakaakaojauhetta
3-4rkl
öljyä paistamiseen
LISÄKSI
riisiä, natchoja & korianteria
Näin valmistat
- Kuumenna pannu ja hienonna samalla sipuli,valkosipuli ja chili. Lisää kasvikset pannulle japaista.
- Murusta Härkäpaputempe pannulle, jatkapaistamista. Pilko paprika ja lisää pannulle.
- Kaada pannulle punaviinietikka ja perään tomaattimurskaja kidneypavut. Mausta suolalla, sokerilla,pippurilla, paprikajauheella ja kaakaojauheella tai tummallasuklaalla. Maista, lisää chiliä tai muitamakuja oman maun mukaan.
- Hauduta noin 5-10 min.
- Valmista lime-kaurafraiche. Raasta limen kuori,halkaise lime ja purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita.
- Tarjoa annos riisin, nachojen, korianterin ja limefraichen kera.