30 min

4

Chili con Härkäpaputempe & lime-kaurafraice

Jalotempe Härkäpapu on maultaan täyteläisen aromikas, kuin selkeä, fermentoitunut suomalainen umami. Sitä voi käyttää perinteisissä kotiruoissa paistettuna, keitoissa, curryruoissa, grillattuna, friteerattuna ja joillekin se maistuu myös levitteenä leivällä.

Näitä tarvitset

LIME-KAURAFRAICHE

1prk

kaurafraichea

1kpl

luomulime

CHILI CON HÄRKÄPAPUTEMPE

1pkt

Härkäpaputempe

1

sipuli

2

valkosipulin kynttä

1

punainen chili

1

paprika

500g

tomaattimurskaa

3rkl

punaviinietikkaa

1tlk

kidneypapuja

1tl

smoked paprikajauhetta

2rkl

raakakaakaojauhetta

3-4rkl

öljyä paistamiseen

LISÄKSI

riisiä, natchoja & korianteria

Näin valmistat

  • Kuumenna pannu ja hienonna samalla sipuli,valkosipuli ja chili. Lisää kasvikset pannulle japaista.
  • Murusta Härkäpaputempe pannulle, jatkapaistamista. Pilko paprika ja lisää pannulle.
  • Kaada pannulle punaviinietikka ja perään tomaattimurskaja kidneypavut. Mausta suolalla, sokerilla,pippurilla, paprikajauheella ja kaakaojauheella tai tummallasuklaalla. Maista, lisää chiliä tai muitamakuja oman maun mukaan.
  • Hauduta noin 5-10 min.
  • Valmista lime-kaurafraiche. Raasta limen kuori,halkaise lime ja purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita.
  • Tarjoa annos riisin, nachojen, korianterin ja limefraichen kera.

Arvostelut

    Arvostelu