Chili con Härkäpaputempe & lime-kaurafraice

(1)
30 min 4
Jalotempe Härkäpapu on maultaan täyteläisen aromikas, kuin selkeä, fermentoitunut suomalainen umami. Sitä voi käyttää perinteisissä kotiruoissa paistettuna, keitoissa, curryruoissa, grillattuna, friteerattuna ja joillekin se maistuu myös levitteenä leivällä.

Ainesosat

LIME-KAURAFRAICHE
1 prk kaurafraichea
1 kpl luomulime
CHILI CON HÄRKÄPAPUTEMPE
1 pkt Härkäpaputempe
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 paprika
500 g tomaattimurskaa
3 rkl punaviinietikkaa
1 tlk kidneypapuja
1 tl smoked paprikajauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta
3-4 rkl öljyä paistamiseen
LISÄKSI
riisiä, natchoja & korianteria

Näin valmistat

Kuumenna pannu ja hienonna samalla sipuli,valkosipuli ja chili. Lisää kasvikset pannulle japaista.

Murusta Härkäpaputempe pannulle, jatkapaistamista. Pilko paprika ja lisää pannulle.

Kaada pannulle punaviinietikka ja perään tomaattimurskaja kidneypavut. Mausta suolalla, sokerilla,pippurilla, paprikajauheella ja kaakaojauheella tai tummallasuklaalla. Maista, lisää chiliä tai muitamakuja oman maun mukaan.

Hauduta noin 5-10 min.

Valmista lime-kaurafraiche. Raasta limen kuori,halkaise lime ja purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita.

Tarjoa annos riisin, nachojen, korianterin ja limefraichen kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme