Chili con Härkäpaputempe ja lime-kaurafraice
- Valmistusaika:
- 30 min
- Määrä:
- 4
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Pastat, Wokit, Kastikkeet
Jalotempe Härkäpapu on maultaan täyteläisen aromikas, kuin selkeä, fermentoitunut suomalainen umami. Sitä voi käyttää perinteisissä kotiruoissa paistettuna, keitoissa, curryruoissa, grillattuna, friteerattuna ja joillekin se maistuu myös levitteenä leivällä.
Ainesosat
LIME-KAURAFRAICHE
- 1 prk kaurafraichea
- 1 kpl luomulime
CHILI CON HÄRKÄPAPUTEMPE
- 1 pkt Härkäpaputempe
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 punainen chili
- 1 paprika
- 500 g tomaattimurskaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 tlk kidneypapuja
- 1 tl smoked paprikajauhetta
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 3-4 rkl öljyä paistamiseen
LISÄKSI
- riisiä, natchoja & korianteria
Chili con Härkäpaputempe ja lime-kaurafraice ohje
Kuumenna pannu ja hienonna samalla sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää kasvikset pannulle ja paista.
Murusta Härkäpaputempe pannulle, jatka paistamista. Pilko paprika ja lisää pannulle.
Kaada pannulle punaviinietikka ja perään tomaattimurska ja kidneypavut. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla, paprikajauheella ja kaakaojauheella tai tummallasuklaalla. Maista, lisää chiliä tai muita makuja oman maun mukaan.
Hauduta noin 5-10 min.
Valmista lime-kaurafraiche. Raasta limen kuori, halkaise lime ja purista puolikkaasta limestä mehu. Sekoita.
Tarjoa annos riisin, nachojen, korianterin ja limefraichen kera.
-
Arvostele resepti
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.