10 min
2-3:lle
NOPEA PAAHTOPALA-PAPUPAISTOS JOGURTTIKASTIKKEELLA
Reseptin pääraaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin herkullisemmat: paahdettua ja maustettua tofua ja papuja. Tuoreet vihreät pavut, valmiiksi revityt ja maustetut tofu-paahtopalat ovat hyvä yhdistelmä tässä nopeassa pikalounaassa. Valkosipuli-chiliöljy antaa pavuille lisämakua ja raikas jogurttikastike kruunaa annoksen.
Max10min
Näitä tarvitset
Tofu ja pavut
1pkt
Jalotofu Paahtopala Aasia tai Maustettu 250g
n. 200g
vihreitä papuja (taitepapu, vihreä papu, haricot vert. )
2-3
valkosipulinkynttä
1
chilipalko ilman siemeniä
1+2rkl
öljyä paistamiseen
Jogurttikastike
2dl
kasvipohjaista jogurttia (Havregurt Turkkilainen)
1dl
yrttejä hienonnettuna (esim. tilli ja ruohosipuli)
½
luomusitruunan kuori ja mehu
½tl
suolaa
Lisäksi:
seesaminsiemeniä
retiisejä siivutettuna
suolaa ja pippuria
Näin valmistat
- Aloita sekoittamalla kulhossa kaikki jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- Napsauta pavuista päät pois. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3-5 minuuttia. Papu on sopivan kypsää, kun se vielä napsahtaa poikki keittämisen jälkeen. Kaada keitinvesi pois ja laita hetkeksi pavut kylmään veteen, jotta niiden kaunis väri säilyy.
- Valmista tofu: Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä erilliseen kulhoon.
- Kuivaa pavut. Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Kuullota papuja pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paahdetut tofupalat ja paista vielä hetki.
- Kokoa annos: pavut ja paahdetut tofut. Mausta jogurtilla ja koristele siivutetuilla retiiseillä seesaminsiemenillä.