2-3:lle
TEMPEÄ MAAPÄHKINÄKASTIKKEESSA
Huikea vegaaninen resepti, jossa kotimainen härkäpaputempe on elementissään kermaisessa maapäkinäcurryssa. Värikäs annos pursuilee makuja ja lämmittää varmasti kehoa ja mieltä.
Ruokavinkki
Kaikki tempereseptit löydät täältä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotempe Härkäpapu 250g
1ps
babypinaattia (n. 70-100g)
3
tomaattia tai 10 kirsikkatomaattia
5
siitake- tai herkkusientä
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1rkl
inkivääriä raastettuna
1
punainen chili
2rkl
limen mehua
3rkl
maapähkinävoita (sokeriton)
1prk
kookoskermaa 200ml
2+2rkl
öljyä paistamiseen (rypsi)
½tl
kurkumaa
½tl
currya
1tl
suolaa
1/4tl
mustapippuria
Lisäksi riisiä tai nuudeleita
Näin valmistat
- Leikkaa tempe kuutioiksi. Puolita chili ja poista siemenet. Silppua chili ja valkosipulit pieneksi. Pilko sipuli, sienet ja tomaatit. Raasta inkivääri.Kiehauta riisi tai nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista öljyä pannulla. Lisää tempekuutiot kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea. Nosta sivuun erilliseen kulhoon.
- Kuumenna samalla pannulla kaksi ruokalusikallista öljyä ja lisää pannulle valkosipuli, inkivääri, chili, sipuli ja sienet. Paista muutama minuutti keskilämmöllä koko aika sekoittaen. Lisää pinaatti ja tomaatit. Paista kunnes ne ovat tarpeeksi pehmeitä. Lisää joukkoon tempekuutiot, limemehu, mausteet, kookoskerma ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.