15 - 20 min
20kpl
VIETNAMILAISET TOFURULLAT
Ihanat, raikkaat kevätrullat tofulla ja riisinuudeleilla. Tämän resepti on loihtinut Hanna Hurtta Kasviskapinasta.
Näitä tarvitset
Vegaaniset kesärullat
n. 20 riisipaperiarkkia
1pkr
Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
1
porkkana
½ kurkku
keitettyä nuudelia
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
tuoretta rucolaa
Perinteinen Rulladippi
1
valkosipulikynsi hienonnettuna
1
pieni tulinen punainen chili (hienonnettuna)
1/2
limen mehu
1rkl
kookossokeria
1tl
riisietikkaa
2rkl
soijakastiketta
1dl
vettä
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Maapähkinävoidippi
4rkl
sokeroimatonta maapähkinävoita
2rkl
hoi sin -kastiketta
2rkl
sokeria
1dl
vettä
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Näin valmistat
- Leikkaa jalotofu ohuiksi viipaleiksi ja poikittain puoliksi. Kuumenna pannulla tilkka (kookos)öljyä ja paista tofuviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.
- Keitä nuudelit kypsiksi, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä odottamaan.
- Kuori porkkana ja leikkaa se kolmeen osaan ja suikaleiksi. Leikkaa kurkku pariin pätkään, kaavi pois siemenet ja leikkaa suikaleiksi.
- Laita isoon kulhoon vettä ja upota riisipaperi sinne yksi kerrallaan. Yhden paperin pehmenemiseen menee aikaa noin yhden rullan tekemisen verran. Kun paperi on pehmennyt, levitä se leikkuulaudalle ja kasaa täyteaineet alareunaan: tofua, nuudeleita, reilusti rehuja. Kääräise sitten alareunasta paperia täytteiden päälle, sitten reunat keskelle ja rullaa koko komeus kiinni melko tiukkaan pakettiin. Kun kaikki rullat ovat valmiita, tarjoile ne mielellään samantien dippikastikkeiden kera.