Ainesosat

Vegaaniset kesärullat
  • n. 20 riisipaperiarkkia
  • 1 pkr Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
  • 1 porkkana
  • ½ kurkku
  • keitettyä nuudelia (riisi)
  • tuoretta minttua
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta rucolaa
Perinteinen Rulladippi
  • 1 valkosipulikynsi hienonnettuna
  • 1 pieni tulinen punainen chili (hienonnettuna)
  • 1/2 limen mehu
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 tl riisietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään
Maapähkinävoidippi
  • 4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
  • 2 rkl hoi sin -kastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään

Vietnamilaiset tofurullat riisinuudeleilla ohje

  • Leikkaa jalotofu ohuiksi viipaleiksi ja poikittain puoliksi. Kuumenna pannulla tilkka (kookos)öljyä ja paista tofuviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.

  • Keitä nuudelit kypsiksi, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä odottamaan.

  • Kuori porkkana ja leikkaa se kolmeen osaan ja suikaleiksi. Leikkaa kurkku pariin pätkään, kaavi pois siemenet ja leikkaa suikaleiksi.

  • Laita isoon kulhoon vettä ja upota riisipaperi sinne yksi kerrallaan. Yhden paperin pehmenemiseen menee aikaa noin yhden rullan tekemisen verran. Kun paperi on pehmennyt, levitä se leikkuulaudalle ja kasaa täyteaineet alareunaan: tofua, nuudeleita, reilusti rehuja. Kääräise sitten alareunasta paperia täytteiden päälle, sitten reunat keskelle ja rullaa koko komeus kiinni melko tiukkaan pakettiin. Kun kaikki rullat ovat valmiita, tarjoile ne mielellään samantien dippikastikkeiden kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.