15 - 20 min

20kpl

Vietnamilaiset tofurullat riisinuudeleilla

Tämän reseptin tekijä on Hanna Pilli-Sihvola, Hannansoppa -blogista.

Näitä tarvitset

Vegaaniset kesärullat

n. 20 riisipaperiarkkia

1pkr

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

1

porkkana

½ kurkku

keitettyä nuudelia

tuoretta minttua

tuoretta basilikaa

tuoretta korianteria

tuoretta rucolaa

Perinteinen Rulladippi

1

valkosipulikynsi hienonnettuna

1

pieni tulinen punainen chili (hienonnettuna)

1/2

limen mehu

1rkl

kookossokeria

1tl

riisietikkaa

2rkl

soijakastiketta

1dl

vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään

Maapähkinävoidippi

4rkl

sokeroimatonta maapähkinävoita

2rkl

hoi sin -kastiketta

2rkl

sokeria

1dl

vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään

Näin valmistat

  • Leikkaa jalotofu ohuiksi viipaleiksi ja poikittain puoliksi. Kuumenna pannulla tilkka (kookos)öljyä ja paista tofuviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.
  • Keitä nuudelit kypsiksi, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä odottamaan.
  • Kuori porkkana ja leikkaa se kolmeen osaan ja suikaleiksi. Leikkaa kurkku pariin pätkään, kaavi pois siemenet ja leikkaa suikaleiksi.
  • Laita isoon kulhoon vettä ja upota riisipaperi sinne yksi kerrallaan. Yhden paperin pehmenemiseen menee aikaa noin yhden rullan tekemisen verran. Kun paperi on pehmennyt, levitä se leikkuulaudalle ja kasaa täyteaineet alareunaan: tofua, nuudeleita, reilusti rehuja. Kääräise sitten alareunasta paperia täytteiden päälle, sitten reunat keskelle ja rullaa koko komeus kiinni melko tiukkaan pakettiin. Kun kaikki rullat ovat valmiita, tarjoile ne mielellään samantien dippikastikkeiden kera.

Arvostelut

    Arvostelu