Vietnamilaiset tofurullat riisinuudeleilla

(4)
20 min 20kpl
Tämän reseptin tekijä on Hanna Pilli-Sihvola, Hannansoppa -blogista.

Ainesosat

Vegaaniset kesärullat
n. 20 riisipaperiarkkia
1 pkr Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
1 porkkana
½ kurkku
keitettyä nuudelia (riisi)
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
tuoretta rucolaa
Perinteinen Rulladippi
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 pieni tulinen punainen chili (hienonnettuna)
1/2 limen mehu
1 rkl kookossokeria
1 tl riisietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 dl vettä
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Maapähkinävoidippi
4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 rkl hoi sin -kastiketta
2 rkl sokeria
1 dl vettä
Sekoita kaikki ainekset keskenään

Näin valmistat

Leikkaa jalotofu ohuiksi viipaleiksi ja poikittain puoliksi. Kuumenna pannulla tilkka (kookos)öljyä ja paista tofuviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.

Keitä nuudelit kypsiksi, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä odottamaan.

Kuori porkkana ja leikkaa se kolmeen osaan ja suikaleiksi. Leikkaa kurkku pariin pätkään, kaavi pois siemenet ja leikkaa suikaleiksi.

Laita isoon kulhoon vettä ja upota riisipaperi sinne yksi kerrallaan. Yhden paperin pehmenemiseen menee aikaa noin yhden rullan tekemisen verran. Kun paperi on pehmennyt, levitä se leikkuulaudalle ja kasaa täyteaineet alareunaan: tofua, nuudeleita, reilusti rehuja. Kääräise sitten alareunasta paperia täytteiden päälle, sitten reunat keskelle ja rullaa koko komeus kiinni melko tiukkaan pakettiin. Kun kaikki rullat ovat valmiita, tarjoile ne mielellään samantien dippikastikkeiden kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme