60 min
20 kpl
SIENIPASTEIJAT TOFULLA
Raastettu tai pieneksi kuutioitu tofu tekee nämä sienipasteijat vähintään yhtä ruokaisiksi ja herkuiksi kuin mitkä tahansa perinteiset versiot. Lisää jouluruokien tai minkä vain juhlien must-listalle! ✨
Joulumenu🎄
Ruokavinkki
- Sienipasteijat ovat omiaan missä tahansa syksyn ja talven illanistujaisissa naposteltavina: halloween, pikkujoulut, itseänäisyyspäivä, joulun välipäivät, uudenvuodenaatto.
- Lisää ideoita talvisiin juhlaruokiin löydät vegaaniset jouluruoat -koosteestamme.
Näitä tarvitset
Pasteijoiden tofu-sienitäyte:
1pkt
Jalotofu Maustamaton 270g tai Kylmäsavu 300g
200g
ruskeita herkkusieniä tai portobelloja
2kpl
sellerinvartta
2kpl
valkosipulinkynttä
2rkl
oliiviöljyä
80g
(n. 2 dl) saksanpähkinöitä
1tl
rouhittua mustapippuria
n. ½tl
suolaa
½kpl
pieni sitruuna
1nippu
lehtipersiljaa
4oksaa
oksaa timjamia
Lisäksi:
2 x 500g
valmiita lehtitaikinalevyjä (pakaste, gluteeniton tarvittaessa)
kasvimaitoa voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun
Näin valmistat
- Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Avaa Jalotofu Maustamaton tai Kylmäsavu, ja valuta ylimääräinen neste. Purista ja taputtele tofuista ylimääräinen neste pois.
- Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi tai raasta jauhelihatyyppiseksi muruksi. Paahda tofua muutama minuutti kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes se on saanut hieman väriä. Lisää 1 rkl öljyä ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tofu on rapeaa. Jos käytit maustamatonta tofua, mausta se ripauksella suolaa. Siirrä tofut sivuun.
- Kuutioi sellerinvarsi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Kuutioi sienet pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sellerikuutioita noin 8 min kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli ja sienet, ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Nosta sivuun jäähtymään.
- Rouhi saksanpähkinät karkeaksi muruksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Hienonna lehtipersilja. Nypi timjaminoksista lehdet ja hienonna. Purista puolikkaan sitruunan mehu, noin 2 rkl.
- Lisää sienten joukkoon saksanpähkinärouhe, yrtit, sitruunamehu ja mustapippuri, sekä lopuksi tofukuutiot. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Pasteijoiden täyte on nyt valmis.
- Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt kahteen osaan.
- Laita lusikallinen tofutäytettä lehtitaikinalevyn keskelle. Voitele lehtitaikinalevyn reunat kasvimaidolla ja taita levy kaksin kerroin kulmasta kulmaan. Sulje taikina painelemalla avoimet reunat yhteen haarukan avulla. Pistele vielä jokaisen pasteijan pinta haarukalla.
- Voitele pasteijat kasvimaidolla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista tofu-sienipasteijoita uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä