45 min

1 uunipellillinen

SAARISTOLAISPIIRAKKA (V)

Merellinen kasvispiirakka tofulla on yliveto! Täyteläinen lehtitaikinapohja ja näyttävät merihenkiset herkkutäytteet. Kokeile vaikka itse: tätä saaristolaispiirakkaa jää nolla palaa!

kesäruoka

NoFeta

MerellinenResepti

Raastettu Tofu

Ruokavinkki

  • T√§m√§ vegaaninen saaristolaispiirakka onnistuu helposti my√∂s gluteenittomana, kun ostat pakastealtaasta gluteenittoman piirakkapohjan.
  • Ruokaisa, merellinen kasvispiirakka, joka valmistuu nopeasti tilanteessa kuin tilanteessa yll√§tysvieraille, jopa voileip√§kakun korvikkeena tai surf & turf -henkisen merellisen juhalp√∂yd√§n keskipisteen√§.
  • Paljon toisiaan t√§ydent√§vi√§ makuja ja suutuntumaa: t√§ytel√§inen pohja, suolaista ja pehme√§√§ vaahdotettua fetaa, marinoitua punasipulia, porkkalaa, rapeaa tofua ja ihanaa siemenseosta. Vatkikset tuovat saaristolaispiirakkaan n√§ytt√§vyytt√§, k√§yt√§ niit√§ jos haluat!
  • Varioi n√§in: Aasia-tofu toimii t√§ss√§ t√§ydellisesti, mutta voit kokeilla my√∂s savutofua.

Näitä tarvitset

Saaristolaispiirakan tofutäyte:

1pkt

Jalotofu Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu 300g

1rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta tms.

Pohja:

280-300g

lehti- tai piirakkataikinaa (gluteenitonta tarvittaessa)

1rkl

margariinia tai voita voiteluun (Ve)

Vaahdotettu feta:

1pkt

fetaa 200g (esim Mö Kreikkalainen, Ve)

2dl

turkkilaista kaurajogurttia

3rkl

sitruunan mehua

1kpl

sitruunan raastettu kuori (luomu)

2rkl

laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä

1kpl

valkosipulinkynsi

1-3rkl

vettä (tarvittaessa)

Siemensekoite:

2rkl

kuivattua sipulia

1,5rkl

seesaminsiemeniä (vaaleita ja tummia)

1rkl

unikonsiemeniä

¬Ĺ tl

suolaa

1/4tl

rouhittua mustapippuria

Muut täytteet:

200g

valmista tai itsetehtyä marinoitua punasipulia

n. 200g

valmista porkkalaa

1dl

katkarapuja (Ve), esim. Vatkis (valinnainen)

1dl

pieniä kapriksia

3-4kpl

pieniä syötäviä sitruunoita siivuina (valinnainen)

tuoretta tilliä

Näin valmistat

  • L√§mmit√§ uuni 200 asteeseen.
  • Marinoi punasipuli t√§ll√§ ohjeella tai k√§yt√§ valmista. Valmista porkkala tai k√§yt√§ kaupan valmista porkkalaa.
  • Laita vaahdotetun vegaanisen fetan kaikki ainekset blenderiin ja py√∂rit√§ tasaiseksi. Lis√§√§ tarvittaessa v√§h√§n vett√§, jotta massasta tulee helpommin levitett√§v√§√§.
  • Yhdist√§ kaikki siemensekoitteen ainekset.
  • Raasta tofu raastimen isoimmalla ter√§ll√§. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lis√§√§ tofuraaste. Paista v√§lill√§ k√§√§nnellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan pintaansa hieman v√§ri√§. V√§henn√§ l√§mp√∂ puoleen ja lis√§√§ 1 rkl √∂ljy√§. Anna murun paahtua, v√§lill√§ k√§√§nnellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa. Lis√§√§ lopuksi teriyakikastike ja sekoita. Anna hetki olla j√§lkil√§mm√∂ll√§.
  • Valmista pohja itse tai k√§yt√§ kaupan valmista lehtitaikinaa. Kauli taikinalevy leivinpaperin p√§√§ll√§ ohuemmaksi. Nosta levy pellille. Voitele pohjan reunat margariinilla tai voilla ja ripottele p√§√§lle siemensekoitetta. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes se on kauniin paahdetun v√§rinen.
  • Levit√§ fetavaahto pohjan p√§√§lle (jos sit√§ on runsaasti, j√§t√§ hieman sivuun koristelua varten) ja lusikoi seuraavaksi tofumuru tasaisesti. Lis√§√§ porkkala, halutessasi katkaravut (Vatkis) ja punasipuli. Viimeistele saaristolaispiirakka koristelemalla se tuoreella tillill√§, sitruunasiivuilla ja kapriksilla.
    Huom! Mikäli fetavaahtoa jää yli, sekoita sen joukkoon merilevämätiä ja tarjoile piirakan kanssa tai koristele valmis piirakka sillä lopuksi.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.