45 min

1 uunipellillinen

SAARISTOLAISPIIRAKKA (V)

Merellinen kasvispiirakka tofulla on yliveto! Täyteläinen lehtitaikinapohja ja näyttävät merihenkiset herkkutäytteet. Kokeile vaikka itse: tätä saaristolaispiirakkaa jää nolla palaa!

kesäruoka

NoFeta

MerellinenResepti

Raastettu Tofu

Ruokavinkki

  • Tämä vegaaninen saaristolaispiirakka onnistuu helposti myös gluteenittomana, kun ostat pakastealtaasta gluteenittoman piirakkapohjan.
  • Ruokaisa, merellinen kasvispiirakka, joka valmistuu nopeasti tilanteessa kuin tilanteessa yllätysvieraille, jopa voileipäkakun korvikkeena tai surf & turf -henkisen merellisen juhalpöydän keskipisteenä.
  • Paljon toisiaan täydentäviä makuja ja suutuntumaa: täyteläinen pohja, suolaista ja pehmeää vaahdotettua fetaa, marinoitua punasipulia, porkkalaa, rapeaa tofua ja ihanaa siemenseosta. Vatkikset tuovat saaristolaispiirakkaan näyttävyyttä, käytä niitä jos haluat!
  • Varioi näin: Aasia-tofu toimii tässä täydellisesti, mutta voit kokeilla myös savutofua.

Näitä tarvitset

Saaristolaispiirakan tofutäyte:

1pkt

Jalotofu Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu 300g

1rkl

öljyä paistamiseen

2rkl

teriyakikastiketta tms.

Pohja:

280-300g

lehti- tai piirakkataikinaa (gluteenitonta tarvittaessa)

1rkl

margariinia tai voita voiteluun (Ve)

Vaahdotettu feta:

1pkt

fetaa 200g (esim Mö Kreikkalainen, Ve)

2dl

turkkilaista kaurajogurttia

3rkl

sitruunan mehua

1kpl

sitruunan raastettu kuori (luomu)

2rkl

laadukasta kylmäpuristettua oliiviöljyä

1kpl

valkosipulinkynsi

1-3rkl

vettä (tarvittaessa)

Siemensekoite:

2rkl

kuivattua sipulia

1,5rkl

seesaminsiemeniä (vaaleita ja tummia)

1rkl

unikonsiemeniä

½ tl

suolaa

1/4tl

rouhittua mustapippuria

Muut täytteet:

200g

valmista tai itsetehtyä marinoitua punasipulia

n. 200g

valmista porkkalaa

1dl

katkarapuja (Ve), esim. Vatkis (valinnainen)

1dl

pieniä kapriksia

3-4kpl

pieniä syötäviä sitruunoita siivuina (valinnainen)

tuoretta tilliä

Näin valmistat

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Marinoi punasipuli tällä ohjeella tai käytä valmista. Valmista porkkala tai käytä kaupan valmista porkkalaa.
  • Laita vaahdotetun vegaanisen fetan kaikki ainekset blenderiin ja pyöritä tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jotta massasta tulee helpommin levitettävää.
  • Yhdistä kaikki siemensekoitteen ainekset.
  • Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofuraaste. Paista välillä käännellen noin 5-6 minuuttia, kunnes tofu alkaa saamaan pintaansa hieman väriä. Vähennä lämpö puoleen ja lisää 1 rkl öljyä. Anna murun paahtua, välillä käännellen, kunnes se on tarpeeksi rapeaa. Lisää lopuksi teriyakikastike ja sekoita. Anna hetki olla jälkilämmöllä.
  • Valmista pohja itse tai käytä kaupan valmista lehtitaikinaa. Kauli taikinalevy leivinpaperin päällä ohuemmaksi. Nosta levy pellille. Voitele pohjan reunat margariinilla tai voilla ja ripottele päälle siemensekoitetta. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes se on kauniin paahdetun värinen.
  • Levitä fetavaahto pohjan päälle (jos sitä on runsaasti, jätä hieman sivuun koristelua varten) ja lusikoi seuraavaksi tofumuru tasaisesti. Lisää porkkala, halutessasi katkaravut (Vatkis) ja punasipuli. Viimeistele saaristolaispiirakka koristelemalla se tuoreella tillillä, sitruunasiivuilla ja kapriksilla.
    Huom! Mikäli fetavaahtoa jää yli, sekoita sen joukkoon merilevämätiä ja tarjoile piirakan kanssa tai koristele valmis piirakka sillä lopuksi.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.