Balsamico-tempe salaatti
Tempe ei vaadi valmistukseen suuria ihmetekoja, vaan helppo maustaminen riittää. Yhdistämällä makea vaahterasiirappi ja hapan balsamico, saa tempeen karamellisen pinnan, kauniin värin ja reilusti makua. Balsamico-tempe sopiikin loistavasti juuri salaattiin.
Näitä tarvitset
Paahdettu kaura
Paahdettu kaura
½dl
kaurahiutaleita (isoja)
Balsamico-tempe
1pkt/125g
1 pkt Original Soijatempe
1
rkl vaahterasiirappia
2
rkl balsamicoa
1
rkl öljyä
Puolukkavinaigrette
½dl
puolukoita
1
rkl omenaviinietikkaa
2
rkl öljyä
Lisäksi
salaattisekoitusta esim pinaattirucola, viinisuolaheinä ym.
kirsikkatomaatteja
Näin valmistat
- Laita kaurahiutaleet kuivalle pannulle ja kuumenna. Sekoita hiutaleita etteivät ne pääse palamaan. Kun hiutaleet saavat hieman rusehtavaa väriä ja ne tuoksuvat paahteiselta, ne ovat valmiita. Kaada hiutaleet kulhoon odottamaan.
- Valmista tempe. Kuumenna öljy pannulla ja revi tempe rouheiksi paloiksi pannulle. Paista kunnes tempe saa hieman paistopintaa. Sekoita balsamico ja vaahterasiirappi keskenään. Nosta pannu levyltä ja kaada balsamicoseos tempen päälle pannulle ja sekoita.
- Valmista puolukkavinaigrette. Murskaa puolukoita hieman haarukalla ja sekoita niihin öljy ja viinietikka.
- Kasaa salaattipohja lautaselle. Lisää päälle tomaatit, paahdettu kaura ja tempe. Lusikoi puolukkavinaigrettea annoksen päälle.