Balsamico-tempe salaatti
Ainesosat
Näin valmistat
Laita kaurahiutaleet kuivalle pannulle ja kuumenna. Sekoita hiutaleita etteivät ne pääse palamaan. Kun hiutaleet saavat hieman rusehtavaa väriä ja ne tuoksuvat paahteiselta, ne ovat valmiita. Kaada hiutaleet kulhoon odottamaan.
Valmista tempe. Kuumenna öljy pannulla ja revi tempe rouheiksi paloiksi pannulle. Paista kunnes tempe saa hieman paistopintaa. Sekoita balsamico ja vaahterasiirappi keskenään. Nosta pannu levyltä ja kaada balsamicoseos tempen päälle pannulle ja sekoita.
Valmista puolukkavinaigrette. Murskaa puolukoita hieman haarukalla ja sekoita niihin öljy ja viinietikka.
Kasaa salaattipohja lautaselle. Lisää päälle tomaatit, paahdettu kaura ja tempe. Lusikoi puolukkavinaigrettea annoksen päälle.
Pilko Jalotempe kuutioiksi tai ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut Jalotempe-siivut lautaselle ja anna marinadin imeytyä noin 3-5 min. Kääntele siivuja muutaman kerran marinoinnin aikana.
Tarjoa kuutiot salaatin, curryn tai wokin joukossa ja viipaleet esim leivän päällä.
Voit valmistaa tempeä paistettuna, grillattuna, friteerattuna tai keitettynä. Proteiinipitoinen tempe imee hyvin makua itseensä ja on todella monipuolinen raaka-aine ruoanvalmistuksessa. Tempe kypsyy paistinpannulla tai grillissä muutamassa minuutissa.
Lisää videoita YouTube-kanavallamme!Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Mitä muut sanovat
Arvostelut