DOMODA ELI MAAPÄHKINÄPATA TOFULLA

(4)
4-5 annosta
Gambian kansallisruoka, domoda, on maapähkinään pohjautuva, lämmittävä ja täyteläinen pataruoka. Sipulia, valkosipulia, inkivääriä, bataattia, mausteita ja valmiiksi revittyä Jalotofu Paahtopalaa tomaattisessa liemessä. Vain 10 minuutin haudutuksella domoda toimii kuin suosikkivillapaita tai -sukat myöhäissyksyn iltana.
domoda-resepti-scaled

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
2-3 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tlk (400g) kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (Mutti)
1 tlk (170g) tomaattipyrettä (Mutti)
5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
300-400 g bataatti
1 dl maapähkinävoita
1,5 tl jauhettua korianteria
½ tl chilijauhetta
½ tl jauhettua juustokuminaa
1/4 tl kanelijauhetta
suolaa ja pippuria myllystä
Lisäksi:
keitettyä riisiä tai kvinoaa
koristeeksi silputtua korianteria tai ruohosipulia

Näin valmistat

Kuori bataatti ja pilko kuutioiksi. Kiehauta 0,5 l vettä ja lisää joukkoon bataatit ja kasvisliemikuutiot. Keitä bataatit melkein kypsiksi.

Kuori sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Silppua sipuli, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Kuumenna kattilan pohjalla 2-3 rkl öljyä ja lisää mausteet, revitty tofu ja silputtu sipuli. Kuullota kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää kirsikkatomaatit (Mutti), tomaattipyre ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin. Lisään joukkoon keitetyt bataatit keitinvesien kera ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan suolaa ja pippuria. Tarjoile annos riisin tai kvinoan kera. Koristele silputulla korianterilla tai ruohosipulilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme