30 min

4-5 annosta

DOMODA ELI MAAPÄHKINÄPATA TOFULLA

Gambian kansallisruoka, domoda, on maapähkinään pohjautuva, lämmittävä ja täyteläinen pataruoka. Sipulia, valkosipulia, inkivääriä, bataattia, mausteita ja valmiiksi revittyä Jalotofu Paahtopalaa tomaattisessa liemessä. Vain 10 minuutin haudutuksella domoda toimii kuin suosikkivillapaita tai -sukat myöhäissyksyn iltana.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

2-3rkl

öljyä paistamiseen

1

sipuli

4

valkosipulinkynttä

1rkl

inkivääriä raastettuna

1tlk

(400g) kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (Mutti)

1tlk

(170g) tomaattipyrettä (Mutti)

5dl

vettä

2

kasvisliemikuutiota

300-400g

bataatti

1dl

maapähkinävoita

1,5tl

jauhettua korianteria

½tl

chilijauhetta

½tl

jauhettua juustokuminaa

1/4tl

kanelijauhetta

suolaa ja pippuria myllystä

Lisäksi:

keitettyä riisiä tai kvinoaa

koristeeksi silputtua korianteria tai ruohosipulia

Näin valmistat

  • Kuori bataatti ja pilko kuutioiksi. Kiehauta 0,5 l vettä ja lisää joukkoon bataatit ja kasvisliemikuutiot. Keitä bataatit melkein kypsiksi.
  • Kuori sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Silppua sipuli, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Kuumenna kattilan pohjalla 2-3 rkl öljyä ja lisää mausteet, revitty tofu ja silputtu sipuli. Kuullota kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää kirsikkatomaatit (Mutti), tomaattipyre ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin. Lisään joukkoon keitetyt bataatit keitinvesien kera ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan suolaa ja pippuria. Tarjoile annos riisin tai kvinoan kera. Koristele silputulla korianterilla tai ruohosipulilla.

Arvostelut

    Arvostelu