Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 tlk (400g) kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (Mutti)
  • 1 tlk (170g) tomaattipyrettä (Mutti)
  • 5 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 300-400 g bataatti
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1,5 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/4 tl kanelijauhetta
  • suolaa ja pippuria myllystä
Lisäksi:
  • keitettyä riisiä tai kvinoaa
  • koristeeksi silputtua korianteria tai ruohosipulia

DOMODA ELI MAAPÄHKINÄPATA TOFULLA ohje

  • Kuori bataatti ja pilko kuutioiksi. Kiehauta 0,5 l vettä ja lisää joukkoon bataatit ja kasvisliemikuutiot. Keitä bataatit melkein kypsiksi.

    Kuori sipuli, valkosipulit ja inkivääri. Silppua sipuli, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Kuumenna kattilan pohjalla 2-3 rkl öljyä ja lisää mausteet, revitty tofu ja silputtu sipuli. Kuullota kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää kirsikkatomaatit (Mutti), tomaattipyre ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin. Lisään joukkoon keitetyt bataatit keitinvesien kera ja sekoita hyvin. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

    Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan suolaa ja pippuria. Tarjoile annos riisin tai kvinoan kera. Koristele silputulla korianterilla tai ruohosipulilla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.