Ainesosat

Gado Gado:
  • 1 pkt Jalotempeä, esim. Härkäpapu (250 g)
  • 500 g varhaisperunoita
  • 1 ½ rkl öljyä + tempen paistamiseen
  • suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 nippusipuli
  • ½ kurkku
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • loraus soijakastiketta
  • kourallinen salaattia, ituja ja/tai versoja
  • limelohkoja
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta chiliä
Maapähkinävoikastike:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½-1 punainen chili
  • 2 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl kookoskermaa
  • 2 rkl kookossokeria
  • ½ limen mehu
  • ½ dl vettä

GADO GADO TEMPELLÄ JA VARHAISPERUNOILLA ohje

  • Pese varhaisperunat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Levitä pellille, sekoita joukkoon öljy ja ripsi suolaa päälle. Paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes kypsiä ja ihanasti ruskistuneita.

    Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kurkku siivuiksi. Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi.

    Maapähkinävoita varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

    Leikkaa tempe ensin puoliksi ja sitten ohuiksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tempesiivut melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta soijakastikkeella.

    Levitä hieman maapähkinävoikastiketta tarjoiluvadin pohjalle ja kasaa gado gado sen päälle. Levitä pohjalle perunat ja lehtikaalit, sitten porkkanat, sipulit, kurkut, salaatti ja tempet. Viimeistele limelohkoilla ja tuoreella korianterilla. Halutessasi silppua vielä tuoretta chiliä salaatin päälle.

    Tarjoile lopun maapähkinävoikastikkeen kanssa.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.