30 min

4-6:lle

GADO GADO TEMPELLÄ JA VARHAISPERUNOILLA

Indonesialaisten ruokien klassikko gado goes Suomen kesä! Varhaisperunoita, rouskuvia kasviksia, rapeaa tempeä ja täyteläinen maapähkinävoikastike. Nerokas kesäruoka, joka pitää mahan ja mielen tyytyväisinä pitkään.

Näitä tarvitset

Gado Gado:

1pkt

Jalotempeä, esim. Härkäpapu (250 g)

500g

varhaisperunoita

1 ½rkl

öljyä + tempen paistamiseen

suolaa

2

porkkanaa

1

nippusipuli

½

kurkku

3

lehtikaalin lehteä

loraus soijakastiketta

kourallinen salaattia, ituja ja/tai versoja

limelohkoja

tuoretta korianteria

tuoretta chiliä

Maapähkinävoikastike:

1

valkosipulinkynsi

½-1

punainen chili

2dl

maapähkinävoita

3rkl

kookoskermaa

2rkl

kookossokeria

½

limen mehu

½dl

vettä

Näin valmistat

  • Pese varhaisperunat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Levitä pellille, sekoita joukkoon öljy ja ripsi suolaa päälle. Paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes kypsiä ja ihanasti ruskistuneita.
  • Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kurkku siivuiksi. Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi.
  • Maapähkinävoita varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  • Leikkaa tempe ensin puoliksi ja sitten ohuiksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tempesiivut melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta soijakastikkeella.
  • Levitä hieman maapähkinävoikastiketta tarjoiluvadin pohjalle ja kasaa gado gado sen päälle. Levitä pohjalle perunat ja lehtikaalit, sitten porkkanat, sipulit, kurkut, salaatti ja tempet. Viimeistele limelohkoilla ja tuoreella korianterilla. Halutessasi silppua vielä tuoretta chiliä salaatin päälle.
  • Tarjoile lopun maapähkinävoikastikkeen kanssa.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu