4-6:lle
GADO GADO TEMPELLÄ JA VARHAISPERUNOILLA
Indonesialaisten ruokien klassikko gado goes Suomen kesä! Varhaisperunoita, rouskuvia kasviksia, rapeaa tempeä ja täyteläinen maapähkinävoikastike. Nerokas kesäruoka, joka pitää mahan ja mielen tyytyväisinä pitkään.
Näitä tarvitset
Gado Gado:
1pkt
Jalotempeä, esim. Soija- tai Härkäpapu (250 g)
500g
varhaisperunoita
1 ½rkl
öljyä + tempen paistamiseen
suolaa
2
porkkanaa
1
nippusipuli
½
kurkku
3
lehtikaalin lehteä
loraus soijakastiketta
kourallinen salaattia, ituja ja/tai versoja
limelohkoja
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä
Maapähkinävoikastike:
1
valkosipulinkynsi
½-1
punainen chili
2dl
maapähkinävoita
3rkl
kookoskermaa
2rkl
kookossokeria
½
limen mehu
½dl
vettä
Näin valmistat
- Pese varhaisperunat ja leikkaa ne reiluiksi suupaloiksi. Levitä pellille, sekoita joukkoon öljy ja ripsi suolaa päälle. Paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes kypsiä ja ihanasti ruskistuneita.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja kurkku siivuiksi. Revi lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi.
- Maapähkinävoita varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Leikkaa tempe ensin puoliksi ja sitten ohuiksi kolmioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista tempesiivut melko kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta soijakastikkeella.
- Levitä hieman maapähkinävoikastiketta tarjoiluvadin pohjalle ja kasaa gado gado sen päälle. Levitä pohjalle perunat ja lehtikaalit, sitten porkkanat, sipulit, kurkut, salaatti ja tempet. Viimeistele limelohkoilla ja tuoreella korianterilla. Halutessasi silppua vielä tuoretta chiliä salaatin päälle.
- Tarjoile lopun maapähkinävoikastikkeen kanssa.