30-60 min
GLASEERATTU TOFU JUHLAPÖYTÄÄN
Ruokavinkki
Glaseerattu tofu toimii juhlapöydän keskipisteenä esimerkiksi vegekinkun virassa joulun aikaan, mutta myös näyttävänä mureketyylisenä herkkuna milloin vain.
Kokkausvinkki! Voit valmistaa tofun joko uunissa tai airfryerillä. Jos kylään tupsahtaa vieraita lyhyellä varoitusajalla, airfryer pelastaa! Paista tofu 200 asteessa airfryerissa 20 min ja vielä 2-3 min glaseerauksen jälkeen.
Tarjoiluvinkki! Glaseeratun tofun voi tarjoilla kylmänä tai lämpimänä. Siivutettuna se sopii loistavasti myös leivän päälle. Kermapippurikastike on hyvä lisä sille, ohjeet löydät tofukinkun reseptistä.
Kurkkaa lisää ideoita jouluresepteihin.
Näitä tarvitset
2pkt
Jalotofu Kylmäsavu 300g
15 kpl
kokonaista neilikkaa (valinnainen)
tuoretta timjamia koristeeksi
Glaseerauskastike:
2rkl
per tofu esim. valmista BBQ-, Teriyaki- tai Hoisinkastiketta
Näin valmistat
- Avaa tofupaketti ja leikkaa tofun pintaan noin sentin syvyisiä viiltoja ristikkäin, niin että tofun pinnalle muodostuu salmiakkikuvio. Lisää neilikat (valinnainen) viiltojen risteyskohtiin. Nosta uuniin ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
- Kun tofu on ollut uunissa 40 minuuttia, sivele tofun reunat ja pinta glaseerauskastikkeella niin että kastiketta valuu viiltoihin. Paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes valmista.
- Tarjoile glaseerattu tofu joulukinkun paikalla tai minkä vain sesongin juhlapöydän komistuksena.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä