4
PERINTEINEN HÄRKÄPAPUTEMPE-KÄRISTYS
Ruokavinkki
Mehukas tempe suomalaisella twistillä.
Jalotempe Härkäpavussa pääosaa näyttelee kotimainen luomuhärkäpapu ja vahvoissa sivuosissa niinikään kotimaiset luomulaatuiset hampunsiemenet ja tattari.
Jalotempe Härkäpapu on maultaan täyteläisen aromikas, kuin selkeä, fermentoitunut suomalainen umami. Sitä voi käyttää perinteisissä kotiruoissa paistettuna, keitoissa, curryruoissa, grillattuna, friteerattuna ja joillekin se maistuu myös levitteenä leivällä.
Luomu tempe: luomuhärkäpapu, luomutattari ja luomuhampunsiemen – Proteiinia 16%
Näitä tarvitset
VEGAANINEN PERUNAMUUSI
1kg
jauhoisia perunoita
2prk
Aito kaurakermaa
4rkl
margariinia
suolaa maun mukaan
HÄRKÄPAPUTEMPEKÄRISTYS:
1pkt
Jalotempe Härkäpapu ((2x125g))
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
2rkl
sokeria
2rkl
balsamicoa
2rkl
soijakastiketta
½
kasvisliemikuutio
1,5dl
olutta tai vettä
5-6rkl
öljyä paistamiseen
PUOLUKKASURVOS:
100g
pakastepuolukoita
4rkl
sokeria
Näin valmistat
- Sulata puolukat.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori ja pilko perunat,lisää veteen ja keitä pehmeiksi.
- Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella.Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.
- Valmista puolukkasurvos, sekoita sokeri ja puolukat. Muussaa haarukalla.
- Kuumenna pannu. Paloittele sipuli puoliympyröiksi. Lisää pannulle 3 rkl öljyä ja sipulit sekä sokeri.
- Paista niin että sokeri karamellisoituu ja sipuli ruskistuu.Lisää valkosipuli, sekoita ja ota sipulit poispannulta pieneen kulhoon.
- Lisää pannulle toiset 3 rkl öljyä, leikkaa Härkäpaputempe ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleitapannulla niin että tempe saa vähän väriä. Lisää balsamico, soija, murennettu kasvisliemikuutio ja olut. Lisää pannulle sipulit, sekoita ja anna hautua levyn jälkilämmöllä. Kokoa annos ja nauti hymyillen!