PERINTEINEN HÄRKÄPAPUTEMPE-KÄRISTYS
- Valmistusaika:
- 30 min
- Määrä:
- 4
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Kastikkeet
Klassinen kotiruoka goes vegaani. Testaa tämä resepti, ja koe miten loistavasti härkäpavuista tehty tempe toimii perinteisenä käristyksenä. Kasvisruoka, joka maistuu mummollekin.
Mehukas tempe suomalaisella twistillä.
Jalotempe Härkäpavussa pääosaa näyttelee kotimainen luomuhärkäpapu ja vahvoissa sivuosissa niinikään kotimaiset luomulaatuiset hampunsiemenet ja tattari.
Jalotempe Härkäpapu on maultaan täyteläisen aromikas, kuin selkeä, fermentoitunut suomalainen umami. Sitä voi käyttää perinteisissä kotiruoissa paistettuna, keitoissa, curryruoissa, grillattuna, friteerattuna ja joillekin se maistuu myös levitteenä leivällä.
Luomu tempe: luomuhärkäpapu, luomutattari ja luomuhampunsiemen – Proteiinia 16%
Ainesosat
VEGAANINEN PERUNAMUUSI
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 prk Aito kaurakermaa
- 4 rkl margariinia
- suolaa maun mukaan
HÄRKÄPAPUTEMPEKÄRISTYS:
- 1 pkt Jalotempe Härkäpapu ((2x125g))
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl balsamicoa
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ kasvisliemikuutio
- 1,5 dl olutta tai vettä
- 5-6 rkl öljyä paistamiseen
PUOLUKKASURVOS:
- 100 g pakastepuolukoita
- 4 rkl sokeria
PERINTEINEN HÄRKÄPAPUTEMPE-KÄRISTYS ohje
Sulata puolukat.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori ja pilko perunat, lisää veteen ja keitä pehmeiksi.
Siivilöi vesi pois, muussaa perunasurvimella. Lisää kaurakerma, margariini ja suola. Sekoita.
Valmista puolukkasurvos, sekoita sokeri ja puolukat. Muussaa haarukalla.
Kuumenna pannu. Paloittele sipuli puoliympyröiksi. Lisää pannulle 3 rkl öljyä ja sipulit sekä sokeri.
Paista niin että sokeri karamellisoituu ja sipuli ruskistuu. Lisää valkosipuli, sekoita ja ota sipulit pois pannulta pieneen kulhoon.
Lisää pannulle toiset 3 rkl öljyä, leikkaa Härkäpaputempe ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannulla niin että tempe saa vähän väriä. Lisää balsamico, soija, murennettu kasvislimikuutio ja olut. Lisää pannulle sipulit, sekoita ja anna hautua levyn jälkilämmöllä. Kokoa annos ja nauti hymyillen!
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Irene Saarikko
Ihanaa, vihdoinkin ohje jolla kasviskäristys onnistuu ja on hyvän makuinen! KIITOS <3