4
Hernetempe-kookoscurry
Hernetempeä, riisinuudeleita, kookosmaitoa ja papuja, nam! Tämä curry valmistuu puolessa tunnissa – täydellistä vegeruokaa siis!
Ruokavinkki
Hernetempeä valmistetaan Tammisaaressa perinteisin menetelmin kotimaisista kuorituista luomuherneenpuolikkaista. Hernetempe on monikäyttöinen ja helppo raaka-aine arjen jokaiseen hetkeen.
Luomu tempe: kotimaista kuorittua luomuhernettä – Proteiinia 13%
Näitä tarvitset
CURRY
1
punasipuli
1prk
punaista currytahnaa
3
porkkanaa
3
perunaa
1
punainen paprika
1pkt
broccolionia tai parsakaalia
800g
kookosmaitoa
1dl
vettä
3-5kpl
kaffirlimetinlehteä
3rkl
sokeria
1tl
kurkumaa
3rkl
öljyä
Hernetempe
1pkt
Jalotempe Herne
3rkl
soijakastiketta
3-4rkl
öljyä paistamiseen
LISÄKSI
keittettyjä nuudeleita tai riisiä ja korianteria
Näin valmistat
- Kuumenna kattila, pilko sipuli, porkkana, peruna,paprika ja broccolini. Lisää 3 rkl öljyä, sipulit ja currytahna,freesaa. Lisää muut kasvikset freesaa hetki jakaada kookosmaito sekä vesi kasvisten päälle. Lisää kaffirlimetinlehti, kurkuma ja sokeri. Keitä kasvikset kypsäksi.
- Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista Hernetempe kullanruskeaksi ja kaada soija päälle. Ota pannu liedeltä pois. Kasvisten ollessa kypsiä lisää paistettu Hernetempe curryn sekaan.
- Tarjoile noodeleiden tai riisin ja korianterin kanssa.