30 min
2-4:lle
HUIJARIN LYONIN KANA | LYONIN TOFU (v, g)
Ruokavinkki
”Ranskalaisen Notre Dame -luomupunaviinin kypsä hedelmäisyys ja lempeät tanniinit toimivat kermaisen tofun kanssa. Viini on kirkastettu vegaanisesti”
Näitä tarvitset
Tofukastike Paahtopaloilla 4:lle (n. 30 min)
2pkt
Jalotofu Maustettu Paahtopala (2x250g)
2rkl
öljyä paistamiseen
2,5tl
kuivattua rakuunaa
1tl
suolaa
1tl
rouhittua mustapippuria
2tl
sokeria
4
keskikokoista salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3rkl
margariinia tai öljyä paistamiseen
3rkl
tomaattipyrettä
2rkl
punaviinietikkaa
4dl
kaurafraichea
3dl
vahvaa kasvislientä (esim 3dl vettä ja kasvisliemikuutio)
Lisäksi: riisiä tai perunaa
Tofukastike Jalotofu Marinoidulla 2:lle (n. 45 min)
1pkt
Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
2rkl
öljyä paistamiseen
1,5tl
kuivattua rakuunaa
½tl
suolaa
½tl
rouhittua mustapippuria
1tl
sokeria
2
keskikokoista salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2rkl
margariinia tai öljyä paistamiseen
2rkl
tomaattipyrettä
1,5rkl
punaviinietikkaa
2dl
kaurafraichea
2dl
vahvaa kasvislientä (esim 2dl vettä ja kasvisliemikuutio)
Lisäksi: riisiä tai perunaa
Näin valmistat
Tofukastike Paahtopaloilla 4:lle (n. 30 min)
- Paahda aluksi valmiiksi revittyjä tofupaloja kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja anna paahda noin 5 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kääntele tofuja aina välillä. Mittaa mausteseos (rakuuna, suola, sokeri ja mustapippuri) ja mausta tofupalat. Sekoita hyvin ja anna paahtua jälkilämmöllä hetken. Siirrä tofut erilliseen kulhoon sivuun odottamaan.
- Kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa.
- Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle kolme ruokalusikallista margariinia tai oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kevyesti noin viisi minuuttia. Lisää kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja punaviinietikka. Kiehauta hyvin ja vähennä lämpö puoleen. Lisää ranskankerma ja tofut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- TAI
Tofukastike Jalotofu Marinoidulla 2:lle (n. 45 min)
- Aloita ottamalla marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai kääri keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle kuivumaan. Kuutioi tai revi tofu noin sormenpään kokoisiksi paloiksi (suosittelemme repimistä). Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paahda noin 10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kääntele tofuja aina välillä. Mittaa mausteseos (rakuuna, suola, sokeri ja mustapippuri) ja mausta tofupalat. Sekoita hyvin ja anna paahtua jälkilämmöllä hetken. Siirrä tofut erilliseen kulhoon sivuun odottamaan.
- Kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa.
- Hienonna kaksi salottisipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista margariinia tai oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kevyesti noin viisi minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja punaviinietikka. Kiehauta hyvin ja vähennä lämpö puoleen. Lisää ranskankerma ja tofut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.