30 min
4
Karamellitofu seesamikuorrutteella
Tämän reseptin on tehnyt LifeTastesGood-blogin Ann-Mari Martikainen.
Näitä tarvitset
Salaatti
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu
3-4rkl
kookosnektaria (tai muuta siirappia)
reilusti seesaminsiemeniä
Ripaus suolaa
1pkt
Silmusalaatin letkeän lempeää silmusalaattia
salaattia (esim. vuonankaalia
punajuurta
porkkanaa
inkivääriä
sitruuna
Lisäksi:
soijakastiketta
sitruunamehulla maustettua tahinia
riisiä, nuudeleita tai pastaa
Näin valmistat
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko tofu melko reilun kokoisiksi kuutioiksi ja painele ne kuiviksi esimerkiksi talouspaperin välissä. Sivele palojen päälle kauttaaltaan kookosnektaria ja kasta ne yksitellen ripauksella suolaa maustettuihin seesaminsiemeniin.
- Nosta kuorrutetut tofut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.Tällä välin valmistele salaatti. Jaa silmusalaatti pientä osaa vaille neljälle lautaselle. Kokoa päälle mieleisiä vihreitä kuten vuonankaalia, rucolaa, pinaattia ja viinisuolaheinää.
- Suikaloi raaka punajuuri ohuiksi tikuiksi ja lisää sekaan. Tee samoin myös ohueksi viipaloiduille porkkanalle ja inkiväärille. Leikkaa lopuksi jokaisen annoksen reunalle pari kolme pientä sitruunalohkoa.
- Nosta paistetut tofupalat uunista. Jaa lämpimät palat lautasille ja lorauta jokaisen annoksen päälle soijakastiketta. Lisää päälle vielä viimeiseksi sitruunamehulla maustettua ja ohennettua tahinia sekä pieni keko silmusalaattia.
- Nauti herkullisesta ja ravitsevasta lounaastasi!