4:lle
TEMPE-MANSIKKATORTILLAT
Näitä tarvitset
Tempetortillat
2dl
kvinoaa
1pkt
Jalotempe Original Soijatempe (250g)
200g
mansikoita
1ruukku
korianteria
1dl
tuoreita herneitä
1kpl
limetti
8kpl
tortillaa tai tacoa
Marinadi
5cm
pala inkivääriä raastettuna
2kpl
valkosipulinkynttä pilkottuna
1kpl
chili hienonnettuna
½dl
soijakastiketta
1rkl
vaahterasiirappia
1rkl
seesamiöljyä
Lisäksi
kaurarafraichea tai muuta lempikastikettasi
1rkl
seesaminsiemeniä koristeluun
Näin valmistat
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa soijatempe noin 2 cm x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja lisää ne marinadin joukkoon. Anna maustua noin 15 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen.
- Kuumenna paistinpannu ja kaada tempepalat ja marinadi pannulle. Paista tempepaloihin hyvä paistopinta.
- Pilko mansikat ja hienonna korianteri. Lisää ne herneiden kera tempen joukkoon.
- Lämmitä tortillat pakkauksen mukaan ja täytä kvinoalla ja tempemansikkaseoksella. Koristele seesaminsiemenillä. Purista lopuksi tacoihin limetin mehua ja nauti lempikastikkeesi kera (esim. kaurafraiche)