Ainesosat

Tempetortillat
  • 2 dl kvinoaa
  • 1 pkt Jalotempe Original Soijatempe (250g)
  • 200 g mansikoita
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • 1 kpl limetti
  • 8 kpl tortillaa tai tacoa
Marinadi
  • 5 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 kpl chili hienonnettuna
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
  • kaurarafraichea tai muuta lempikastikettasi
  • 1 rkl seesaminsiemeniä koristeluun

Kesältä maistuvat Tempe-mansikkatortillat ohje

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

    Sekoita marinadin ainekset keskenään.

    Leikkaa soijatempe noin 2 cm x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja lisää ne marinadin joukkoon. Anna maustua noin 15 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen.

    Kuumenna paistinpannu ja kaada tempepalat ja marinadi pannulle. Paista tempepaloihin hyvä paistopinta.

    Pilko mansikat ja hienonna korianteri. Lisää ne herneiden kera tempen joukkoon.

    Lämmitä tortillat pakkauksen mukaan ja täytä kvinoalla ja tempemansikkaseoksella. Koristele seesaminsiemenillä. Purista lopuksi tacoihin limetin mehua ja nauti lempikastikkeesi kera (esim. kaurafraiche)

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.