2
Kvinoarisotto ja sitruunatempe
Kotimainen Jalotempe tekee arkisesta risotosta juhlallisemman ruuan. Yksi erittäin helppo tapa maustaa tempe on reilu loraus sitruunamehua!
Näitä tarvitset
Kvinoarisotto
½ purjo
1
rkl öljyä
2dl
kotimaista kvinoaa
½ kasvisliemikuutio
200g
parsakaalia
1dl
kaurakermaa (paahdettu sipuli)
suolaa
Sitruunatempe
1pkt/125g
Jalotempe Härkäpapu Luomu tai Original
2
rkl sitruunamehua
pippuria
suolaa
1
rkl öljyä
Näin valmistat
- Pilko purjo paloiksi ja paista pannulla öljyssä kunnes se pehmenee ja saa hieman paistoväriä.
- Huuhtele kvinoa ja laita keittymään paketin ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen paistetut purjot ja kasvisliemikuutio.
- Pilko parsakaali pieneksi silpuksi ja lisää kvinoan sekaan keittämisen loppuvaiheilla. Kun kvinoa on kypsynyt, lisää kaurakerma ja anna sen imeytyä. Mausta lopuksi suolalla.
- Leikkaa tempe pihveiksi tai kuutioiksi. Paista öljyssä pannulla kunnes pinta saa väriä. Nosta pannu levyltä ja lisää sitruunamehu, pippuri ja suola. Kääntele tempeä kunnes sitruunamehu on haihtunut pannulta.
- Tarjoile paistetu Jalotempe risoton päällä.