Kvinoarisotto ja sitruunatempe

(1)
30 min 2
Kotimainen Jalotempe tekee arkisesta risotosta juhlallisemman ruuan. Yksi erittäin helppo tapa maustaa tempe on reilu loraus sitruunamehua!

Ainesosat

Kvinoarisotto
½ purjo
1 rkl öljyä
2 dl kotimaista kvinoaa
½ kasvisliemikuutio
200 g parsakaalia
1 dl kaurakermaa (paahdettu sipuli)
suolaa
Sitruunatempe
1 pkt/125g Jalotempe Härkäpapu Luomu tai Original
2 rkl sitruunamehua
pippuria
suolaa
1 rkl öljyä

Näin valmistat

Pilko purjo paloiksi ja paista pannulla öljyssä kunnes se pehmenee ja saa hieman paistoväriä.

Huuhtele kvinoa ja laita keittymään paketin ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen paistetut purjot ja kasvisliemikuutio.

Pilko parsakaali pieneksi silpuksi ja lisää kvinoan sekaan keittämisen loppuvaiheilla. Kun kvinoa on kypsynyt, lisää kaurakerma ja anna sen imeytyä. Mausta lopuksi suolalla.

Leikkaa tempe pihveiksi tai kuutioiksi. Paista öljyssä pannulla kunnes pinta saa väriä. Nosta pannu levyltä ja lisää sitruunamehu, pippuri ja suola. Kääntele tempeä kunnes sitruunamehu on haihtunut pannulta.

Tarjoile paistetu Jalotempe risoton päällä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme