30 min

2

Kvinoarisotto ja sitruunatempe

Kotimainen Jalotempe tekee arkisesta risotosta juhlallisemman ruuan. Yksi erittäin helppo tapa maustaa tempe on reilu loraus sitruunamehua!

Näitä tarvitset

Kvinoarisotto

½ purjo

1

rkl öljyä

2dl

kotimaista kvinoaa

½ kasvisliemikuutio

200g

parsakaalia

1dl

kaurakermaa (paahdettu sipuli)

suolaa

Sitruunatempe

1pkt/125g

Jalotempe Härkäpapu Luomu tai Original

2

rkl sitruunamehua

pippuria

suolaa

1

rkl öljyä

Näin valmistat

  • Pilko purjo paloiksi ja paista pannulla öljyssä kunnes se pehmenee ja saa hieman paistoväriä.
  • Huuhtele kvinoa ja laita keittymään paketin ohjeen mukaisesti. Lisää keitinveteen paistetut purjot ja kasvisliemikuutio.
  • Pilko parsakaali pieneksi silpuksi ja lisää kvinoan sekaan keittämisen loppuvaiheilla. Kun kvinoa on kypsynyt, lisää kaurakerma ja anna sen imeytyä. Mausta lopuksi suolalla.
  • Leikkaa tempe pihveiksi tai kuutioiksi. Paista öljyssä pannulla kunnes pinta saa väriä. Nosta pannu levyltä ja lisää sitruunamehu, pippuri ja suola. Kääntele tempeä kunnes sitruunamehu on haihtunut pannulta.
  • Tarjoile paistetu Jalotempe risoton päällä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.