25 min
12 palaa
MARIANNE-SUKLAAPIIRAKKA (ilman uunia!)
Tykkäätkö Marianne-karkeista? Ja helposta leivonnasta? Pehmestä tofusta ja Mariannesta syntyy tämän helpon suklaapiirakan IHANA täyte. Koko herkku ilman uunia!
Ruokavinkki
- Marianne-karkkien raikkaus yhdistettynä pehmeään tofuun (silken) on salainen kombo, josta syntyy koostumukseltaan ja maultaan uskomattoman ihana täyte tälle suklaapiirakalle.
- Pehmeän tofun ansiosta suklaapiirakka valmistuu ilman uunia. Täyte jähmettyy juuri sopivaksi jääkaapissa.
- Valitse gluteenittomia digestive-keksejä piirakan pohjaan, niin saat gluteenittoman suosikkiherkun.
Näitä tarvitset
Piirakan pohja:
300g
digestive-keksi (halutessasi gluteeniton)
125g
margariinia
Marianne-suklaatäyte:
150g
vegaanisia minttusuklaanappeja (esim. Brunberg)
1pkt
Jalotofu Pehmeä (silken) tofua 250g
sokeria
0,5dl
mariannerouhetta
Mariannevaahto:
1,5dl
jämäkkää kasvikermaa (esim. Fazer aito)
2rkl
siro hienoa sokeria
0,5dl
mariannerouhetta
Näin valmistat
- Rypistä leivinpaperi ja painele se voideltuun piirakkavuokaan.
- Murskaa digestivet esim. blenderissä hienoksi. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Painele tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (käytä apuna juomalasin pohjaa). Leikkaa pala leivinpaperia ja painele juomalasilla keksimuru leivinpaperin päältä. Näin saat paineltua murskan tiiviisti ja tasaisesti. Nosta pohja jääkaappiin odottamaan.
- Sulata minttusuklaanapit vesihauteessa tai mikrossa sulatusteholla. Varo polttamasta, suklaa palaa helposti. Laita tofu ja suklaa blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää halutessasi sokeria. Kääntele sekaan mariannerouhe ja lusikoi massa keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
- Vaahdota kerma jämäkäksi ja mausta se sokerilla. Kääntele sekaan mariannerouhe. Lusikoi vaahto jähmettyneen suklaapiirakan päälle ja tarjoa.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä