15 - 20 min
PÄÄRYNÄSALAATTI FETALLA JA SAVUTOFULLA
Ruokaisa, ihanan suolaisenmakea salaatti säväyttää todella maukkaalla makukombolla, jonka keskiössä paistattelevat päärynä, feta ja rapea savutofu. Juhlapöydän salaattihitti!
Ruokavinkki
Bonusvinkki: höylää savutofua paahdetun tumman leivän tai maalaislimpun päälle päärynäsiivujen kanssa. Murustele päälle fetaa ja viimeistele vinegretillä. Näin saat tämän salaatin kaltaisen umamisen, suolaisenmakean makuelämyksen suoraan leivän päällä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu, Aasia tai Teriyaki 300g
öljyä paistamiseen
Salaatti:
1ps
babylehtikaalisekoitus (tai muu suosikkisi)
1ps
rucolaa
1kpl
kypsä päärynä
100g
fetaa (ve)
50g
pähkinöitä esim. pekaanipähkinä
Granaattiomenavinegretti:
1kpl
granaattiomenan siemenet
½dl
oliiviöljyä
1½rkl
valkoviiniviinietikkaa
2tl
sokeria
1/4tl
suolaa
Näin valmistat
- Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Laita siemenet pieneen kulhoon. Sekoita hyvin joukkoon öljy, etikka sokeri ja suola. Murskaa siemeniä hieman lusikalla. Nosta sivuun.
- Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla painellen. Kuutioi tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita käännellen kuumalla pannulla öljyssä, niin että tofun pinta rapeutuu ja saa väriä. Koristele seesaminsiemenillä.
- Pese ja siivuta päärynä. Laita salaatit ja päärynä isoon kulhoon. Murustele feta joukkoon. Lisää puolet vinegretistä ja sekoita salaattipohja hyvin.
- Kokoa salaattiannos lautaselle ja lisää tofut päälle. Murustele joukkoon pekaanipähkinöitä ja pirskota vinegrettiä päälle.
Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä