1 h 15 min
PARSAPIIRAKKA SAVUTOFU-TWISTILLÄ
savutofu
piirakka
Ruokavinkki
Tässäkin reseptissä on mukana Altian ammattilaisen viinisuositus. Nappaa piknikin eväskoriin maistuva tofu-parsapiirakka ja kätevä italialainen Sancrispino -luomuviinitetra (rose-, valko- ja punaviini). Esimerkiksi Sancrispino Bio Rosato sopii hyvin suolaisten pikkupurtavien kanssa, kuten savutofupiirakka.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu (300g)
2,5dl
kaurakermaa
1rkl
maissijauhoa / maizenaa
1nippu
parsaa
1
keskikokoinen sipuli
1tl
valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1tl
mustapippurirouhetta
valmis piirakkataikina
150g
juustoraastetta (kasvipohjainen)
Näin valmistat
Valmista oma piirakkataikina tai käytä kaupan valmispohjaa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pilko sipuli ja parsa. Revi tofu pieneksi muruksi tai pilko arpakuution kokoisiksi paloiksi.
Kaulitse piirakkapohja hieman käyttämääsi piirakkavuokaa isommaksi, niin että se peittää myös sen reunat. Nosta taikina piirakkavuokaan ja painele kaikki reunat tiiviiksi. Levitä sipuli, parsa (säästä muutama parsankukinto piirakan koristelua varten) ja tofu vuokaan. Ripottele puolet juustoraasteesta päälle.
Kaada kaurakerma erilliseen kulhoon ja lisää 1 rkl maizenaa siivilän läpi koko ajan sekoitaen. Lisää joukkoon mustapippuri ja valkosipulijauhe. Sekoita hyvin. Kaada seos tasaisesti piirakkavuokaan ja lisää viimeisenä loput juustoraasteesta. Koristele parsankukinnoilla. Paista uunissa noin 45 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskean värinen ja kerma on hyytynyt. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.