1
TÄYTETYT PATONGIT RAPEALLA TEMPELLÄ
Ruokavinkki
Nälkäkiukku vs mielessä pyörivä proteiinipitoinen kasvisruoka-ateria. Nopeasti rapeaksi paistettu Jalotempe, pintaan suolaisen makeaa hoisin-kastiketta ja valikoima meheviä suosikkikasviksia. Täyteläinen ja täydellinen pikaruoka!
Jalotempe valmistetaan luomusoijapavuista perinteisellä indonesialaisella reseptillä fermentoimalla. Se on siis erittäin luonnollinen, neutraalin makuinen kasviproteiini. Tempen kiinteä koostumus tekee siitä melkeinpä luvattoman helpon käsitellä, ja siksipä se toimii erityisesti nopeissa ruoissa. Tempe imee itseensä makuja sienen lailla, joten se taipuu vaikka mihin kasvisruokiin.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotempe (original soija, härkäpapu, tai herne)
1
patonki (gluteeniton)
1kpl
avocado (muussattuna)
1/2
sitruunanmehu
salaattia esim. lehtikaalia
1kpl
porkkana ohuina siivuina tai porkkalaa
hoi sin -kastiketta
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Näin valmistat
- Pese ja kuivaa lehtikaali. Revi se kulhoon sopivan kokoisiksi paloiksi ja raasta porkkana juustohöylällä sekaan. Kaada joukkoon puolikkaan sitruunanmehu ja suolaa ja pippuria myllystä. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin 10-15 min.
- Leikkaa patonkiin viilto siten, että se jää toisesta reunasta “kiinni”. Asettele sen sisään ensin muussattu avokado ja muut kasvikset valmiiksi. Leikkaa tempepala varovasti halki ja tämän jälkeen viistoon puoliksi, jotta saat neljä kolmionmallista palaa.
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää pannun pohjan muutaman millin verran. Kun öljy on kuumaa, paista tempekolmiot siinä molemmilta puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu. Poista tempekolmiot pannulta ja sivele niiden pintaan hoisin-kastiketta. Asettele patongin sisään ja nauti heti, kun tempepalat ovat vielä lämpimiä.