2:lle
VEGAANINEN KULHO ELI BOWL TEMPELLÄ
Tempebowl - kaunis ja maukas kuin mikä! Katso tempevelhon kädenliikkeet ja copy with pride.
Näitä tarvitset
Paistettu tempe
1pkt (125g)
Jalotempe Original (luomusoijapapu)
3-5rkl
paistamiseen soveltuvaa öljyä
Marinadi
1,5rkl
soijakastiketta
1rkl
balsamicoa
1/2rkl
vaahterasiirappia
ripaus
chili ja valkosipulijauhetta
Bowl ainekset
1pieni
bataatti
1kpl
paprika (punainen tai keltainen)
1pkt
broccolinia tai parsakaalia
1iso
porkkana
2rkl
sitruunanmehua
2-4rkl
granaattiomenansiemeniä
mustapippuria ja suolaa myllystä
lisäksi
korianteria
Teriyakikastiketta
Näin valmistat
- Pilko Jalotempe Original siivuiksi ja kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää paistamiseen soveltuvaa öljyä pannulle niin, että se peittää pannun pohjan muutaman millin verran.
- Paista tempesiivut siinä molemmilta puolin, kunnes niiden pinta ruskistuu.
- Mausta esim. soijakastikkeella, vaahterasiirapilla ja balsamicolla. Mittaa marinadin ainekset lautaselle ja nosta paistetut tempesiivut lautasella ja anna marinadin imeytyä n. 3-5 min välillä käännellen. Tarjoa tempe siivuina tai kuutioina bowlin, wokin tai salaatin joukossa.
- Laita uuni 200°C, pese bataatti ja halkaise se pituussuunnassa kahtia. Voitele kevyesti öljyllä ja paista uunissa n. 30-40 min, kunnes bataatissa kaunis pinta ja kypsä sisältä.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Keitä tai höyrytä parsakaalin kukinnot kypsäksi, älä kuitenkaan liian vetiseksi. Muutaman minuutin kypsennys riittää, jotta parsakaali jää vielä napakaksi ja kauniin vihreäksi.
- Pese porkkana ja suikaloi se juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja purista päälle sitruunanmehu ja mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin ja anna maustua.
- Leikkaa paprika ja broccolini sopivan kokoisiksi paloiksi. Aloita kulhon kokoaminen riisillä, jonka jälkeen muita täytteitä ja paistettu ja marinoitu tempe. Koristele annos granaattiomenansiemenillä, korianterilla ja teriyakikastikkeella.