60 min

20 kpl

SIENIPASTEIJAT TOFULLA

Raastettu tai pieneksi kuutioitu tofu tekee nämä sienipasteijat vähintään yhtä ruokaisiksi ja herkuiksi kuin mitkä tahansa perinteiset versiot. Lisää jouluruokien tai minkä vain juhlien must-listalle! ✨

Joulumenu🎄

Ruokavinkki

  • Sienipasteijat ovat omiaan missä tahansa syksyn ja talven illanistujaisissa naposteltavina: halloween, pikkujoulut, itseänäisyyspäivä, joulun välipäivät, uudenvuodenaatto.
  • Lisää ideoita talvisiin juhlaruokiin löydät vegaaniset jouluruoat -koosteestamme.

Näitä tarvitset

Pasteijoiden tofu-sienitäyte:

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g tai Kylmäsavu 300g

200g

ruskeita herkkusieniä tai portobelloja

2kpl

sellerinvartta

2kpl

valkosipulinkynttä

2rkl

oliiviöljyä

80g

(n. 2 dl) saksanpähkinöitä

1tl

rouhittua mustapippuria

n. ½tl

suolaa

½kpl

pieni sitruuna

1nippu

lehtipersiljaa

4oksaa

oksaa timjamia

Lisäksi:

2 x 500g

valmiita lehtitaikinalevyjä (pakaste, gluteeniton tarvittaessa)

kasvimaitoa voiteluun

seesaminsiemeniä koristeluun

Näin valmistat

  • Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Avaa Jalotofu Maustamaton tai Kylmäsavu, ja valuta ylimääräinen neste. Purista ja taputtele tofuista ylimääräinen neste pois.
  • Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi tai raasta jauhelihatyyppiseksi muruksi. Paahda tofua muutama minuutti kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes se on saanut hieman väriä. Lisää 1 rkl öljyä ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes tofu on rapeaa. Jos käytit maustamatonta tofua, mausta se ripauksella suolaa. Siirrä tofut sivuun.
  • Kuutioi sellerinvarsi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Kuutioi sienet pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sellerikuutioita noin 8 min kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli ja sienet, ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Nosta sivuun jäähtymään.
  • Rouhi saksanpähkinät karkeaksi muruksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Hienonna lehtipersilja. Nypi timjaminoksista lehdet ja hienonna. Purista puolikkaan sitruunan mehu, noin 2 rkl.
  • Lisää sienten joukkoon saksanpähkinärouhe, yrtit, sitruunamehu ja mustapippuri, sekä lopuksi tofukuutiot. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Pasteijoiden täyte on nyt valmis.
  • Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt kahteen osaan.
  • Laita lusikallinen tofutäytettä lehtitaikinalevyn keskelle. Voitele lehtitaikinalevyn reunat kasvimaidolla ja taita levy kaksin kerroin kulmasta kulmaan. Sulje taikina painelemalla avoimet reunat yhteen haarukan avulla. Pistele vielä jokaisen pasteijan pinta haarukalla.
  • Voitele pasteijat kasvimaidolla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista tofu-sienipasteijoita uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.