30 min

neljälle

STICKY TOFU eli TAHMEA JA RAPEA HERKKUBOWL

Rapeaa tofua, ihanan tahmea mausteinen kastike, paahdettua ja tajuttoman hyvää munakoisoa ja hummusta kulhopohjan päällä. Voiko tätä syödä koko viikon? Yllättävän helppoa, mutta vielä helpompaa käyttövalmiilla Jalotofu Paahtopaloilla.

Näitä tarvitset

Tahmea maustekastike:

3-4

valkosipulinkynttä

1rkl

inkivääriä raastettuna

2

Punaista chiliä

2

tähtianista

1

kanelitanko

2rkl

paahdettua seesamiöljyä

½

(luomu)sitruunan mehu ja kuori

1dl

soijakastiketta (suolapitoisuus 14g/100ml)

2dl

tummaa sokeria (esim. fariini)

½dl

vettä

2rkl

riisiviinietikkaa

1ruukku

korianteria

Lisäksi:

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270 g)

tai

1pkt

Jalotofu Maustettu Paahtopala 250g

1rkl

maissitärkkelystä (leivitykseen)

½- dl

öljyä paistamiseen (rypsi)

1

munakoiso

1rs

valmista hummusta

1ps

salaattisekoitusta

suolaa ja pippuria myllystä

seesaminsiemeniä

riisiä tai kvinoaa

Näin valmistat

  • Valmista kastike: Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Pilko ja hienonna chilit. Jätä puolikkaan chilin siemenet. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret. Kuullota pienessä kattilassa seesamiöljyssä valkosipuleita, chiliä ja inkivääriä. Lisää fariinisokeri ja paahda, kunnes sokeri sulaa. Lisää kastikkeen loput ainekset ja anna hiljaa poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitanko ennen tarjoilua.
  • Valmista paahdetut munakoisot: Lämmitä uuni 200 asteeseen.Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Lado uunipellille ja sivele pullasudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat saaneet selvästi väriä. Ota pois uunista ja käännä munakoisot. Voitele munakoisot pullasudilla valmistamallasi maustekastikkeella ja laita uuniin 5-10 jälkilämmölle. Koristele valmiit munakoisot seesaminsiemenillä.
  • Valmista tofu: Kuutioi tofu ja laita hetkeksi keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle. Mikäli käytät valmiita paahtopaloja, niin tämän vaiheen voi ohittaa. Leivitä maissitärkkelyksellä kuivatut tofupalat tai paahtopalat. Kaada pannulle rypsiöljyä, niin että pohja peittyy kunnolla ja kuumenna melkein höyryäväksi. Paista tofupaloja koko ajan käännellen, niin että pinnasta tulee tasaisen rapea. Valmiita paahtopaloja tarvitsee paistaa vain muutama minuutti puolet vähemmässä öljyssä. Lisää paistetut tofut talouspaperin päälle.Kokoa herkkukulho aloittaen riisistä ja salaattisekoituksesta. Lisää 1-2 rkl hummusta ja 3-4 munakoisosiivua. Lisää tofut ja kaada 2-3 rkl kastiketta tofujen päälle. Koristele korianterinlehdillä.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.