30 min
neljälle
STICKY TOFU eli TAHMEA JA RAPEA HERKKUBOWL
Näitä tarvitset
Tahmea maustekastike:
3-4
valkosipulinkynttä
1rkl
inkivääriä raastettuna
2
Punaista chiliä
2
tähtianista
1
kanelitanko
2rkl
paahdettua seesamiöljyä
½
(luomu)sitruunan mehu ja kuori
1dl
soijakastiketta (suolapitoisuus 14g/100ml)
2dl
tummaa sokeria (esim. fariini)
½dl
vettä
2rkl
riisiviinietikkaa
1ruukku
korianteria
Lisäksi:
1pkt
Jalotofu Maustamaton (270 g)
tai
1pkt
Jalotofu Maustettu Paahtopala 250g
1rkl
maissitärkkelystä (leivitykseen)
½- dl
öljyä paistamiseen (rypsi)
1
munakoiso
1rs
valmista hummusta
1ps
salaattisekoitusta
suolaa ja pippuria myllystä
seesaminsiemeniä
riisiä tai kvinoaa
Näin valmistat
- Valmista kastike: Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Pilko ja hienonna chilit. Jätä puolikkaan chilin siemenet. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret. Kuullota pienessä kattilassa seesamiöljyssä valkosipuleita, chiliä ja inkivääriä. Lisää fariinisokeri ja paahda, kunnes sokeri sulaa. Lisää kastikkeen loput ainekset ja anna hiljaa poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitanko ennen tarjoilua.
- Valmista paahdetut munakoisot: Lämmitä uuni 200 asteeseen.Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Lado uunipellille ja sivele pullasudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat saaneet selvästi väriä. Ota pois uunista ja käännä munakoisot. Voitele munakoisot pullasudilla valmistamallasi maustekastikkeella ja laita uuniin 5-10 jälkilämmölle. Koristele valmiit munakoisot seesaminsiemenillä.
- Valmista tofu: Kuutioi tofu ja laita hetkeksi keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle. Mikäli käytät valmiita paahtopaloja, niin tämän vaiheen voi ohittaa. Leivitä maissitärkkelyksellä kuivatut tofupalat tai paahtopalat. Kaada pannulle rypsiöljyä, niin että pohja peittyy kunnolla ja kuumenna melkein höyryäväksi. Paista tofupaloja koko ajan käännellen, niin että pinnasta tulee tasaisen rapea. Valmiita paahtopaloja tarvitsee paistaa vain muutama minuutti puolet vähemmässä öljyssä. Lisää paistetut tofut talouspaperin päälle.Kokoa herkkukulho aloittaen riisistä ja salaattisekoituksesta. Lisää 1-2 rkl hummusta ja 3-4 munakoisosiivua. Lisää tofut ja kaada 2-3 rkl kastiketta tofujen päälle. Koristele korianterinlehdillä.