30 min
SUKLAA-MAAPÄHKINÄVOI KAKKU, ve/g
Tämä suklaakakku vie kielen mennessään ja se hupenee hetkessä! Pehmeä Jalotofu tekee kakusta silkkisen
ja herkullisen!
Ruokavinkki
”Jalotofu pehmeä on loistava tuote, kakusta tuli hetkeen paras mitä olen tehnyt. Kakku valmistuu helposti ja rakenne on silkkisen täydellinen. Koko perhe tykkäsi, muksut ja aikuiset.”
– Marita Eriksson | MY BLISS KTCHN
Näitä tarvitset
pohja:
225g
kaakaotäytekeksejä (vegaaninen/gluteeniton)
80g
margariinia (maidoton)
täyte:
2pkt
Jalotofu Pehmeä (2 x 250 g)
400g
tummaa suklaata (maidoton)
2kukkurallista rkl
maapähkinävoita (crunchy tai sileä)
Ripaus Ceylon kanelia
ripaus vaniljaa
ripaus merisuolaa
n. 2rkl
vaahterasiirappia (*säädä makeutta makusi mukaan. Valitsemasi tummasuklaa vaikuttaa makuun ja makeuteen.)
Näin valmistat
- Aloita murskaamalla keksit esim. sauvasekoittimella. Sekoita hieno keksimurska sulan margariinin kanssa. Levitä ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (Ø 20 cm). Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.
- Sulata suklaa esim. vesihauteessa. (Avaa tofupaketit ja valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois.) Lisää pehmeä tofu, sula suklaa, huoneenlämpöinen maapähkinävoi ja muut täytteen ainekset vaahterasiirappia lukuun ottamatta blenderin kannuun ja sekoita tasaiseksi. Maista täytettä, lisää vaahterasiirappi ja sekoita.
- Kaada täyte pohjan päälle, kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa ja tasoittele pinta (tai teen pintaan esimerkiksi nuolijalla kaarteet koristeeksi). Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi / yön yli. Kakku on valmis, kun täyte on täysin jähmettynyt. Koristele esimerkiksi vadelmilla.